Får all tenkelig drahjelp fra NRK: Une Bastholm (MDG) og Audun Lysbakken (SV). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

NRK har i mange år blitt beskyldt for å hjelpe venstresidens partier og organisasjoner. Men de har intenst forsøkt å fremstå som nøytrale. Nå gidder de ikke prøve lenger, og kjører rødgrønn agitasjon for alle pengene.

Hos NRK har man sluttet å late som. Nå er det «ut av skapet» som den venstrevridde aktøren man ønsker å være, et ståsted som omfatter så å si alle ledende medarbeidere i virksomheten. Folk med andre holdninger får rett og slett ikke jobb der.

Det minner om hvordan statsmediene fungerer i diktaturstater man ellers bare lager vitser om og ler hånlig av.

Valgkampen 2021 taler for seg. Med massiv prioritering av venstresidens «saker» har NRK gjort alt de kan for å legge til rette for rødgrønne partier. Andre partier har endt opp som hoggestabber.

De seneste måneder har den politiske dekningen i NRK stort sett handlet om:

*Rasisme (og atter rasisme, og alle tenkelige sider av dette)

* Identitetspolitikk (ikke minst gjennom en uforståelig omfattende pride-dekning)

*Utøya/AUF/høyresidens påståtte ansvar

*Klima, klima og enda mer klima, sent og tidlig, med kun ett eneste tillatt perspektiv.

Blant annet sørget man for at FNs seneste klimarapport ble presentert og tilrettelagt helt og holdent på klimaaktivistenes svært lettvinte premisser, uten at andre røster fikk komme til orde.

Hva denne FN-rapporten faktisk handlet om, ble aldri noe tema. For NRK holdt det lenge med MDG og SVs fordreide og tilpassede versjoner av hva som står der.

Vi har sett et totalt unyansert kjør basert på dommedagsprofetier og skremsler, med useriøse skikkelser som MDGs Lan Berg og andre slagord-politikere i fokus.

Kritiske innspill uteble helt, det samme gjorde alle spor av normal, profesjonell journalistikk. NRK har abdisert som en redaksjon basert på faglige målsetninger og kriterier, nå er det «formidling av gode holdninger» som gjelder.

Ikke minst er barn en viktig målgruppe, og begrepet «hjernevask» er nærliggende som beskrivelse av det som serveres de yngste. Foreldre har et økende ansvar for å beskytte sine barn mot NRKs demagogi.

Det nesten parodiske klimakjøret i valgkampens seneste uker vært en kjærkommen pasning til partiene MDG og SV, som har profitert på dette. Opponerende meninger til deres ensidige argumentasjon har vært så å si fraværende.

Mange har for lengst gitt opp å følge denne kanalen vi alle betaler skatt for å holde i live. Likevel hender det at man kaster et tilfeldig blikk innom.

Sent onsdag kveld, den 1.9, kunne man se hva som sto på programmet resten av kvelden:

NRK 1, kl. 23.25: Gretas guide til klimakrisa.

Dokumentar. Klimakrisa er lett å sjå i Amerika. Trea døyr i Rocky Mountains, skogane brenn i California. For å rekke FNs klimamøte segler Greta Thunberg over Atlanteren.

 

NRK 1, kl. 00.20:  Rasisme på timeplanen.

Vitenskap. Elevane diskuterar om ein er privilegert som kvit, og ein ny test skal vise om holdningane til elevane har endra seg.

Dette bekrefter i grunnen at man ikke trenger å bruke mange minutter på denne kanalen fremover heller.

Årlig mottar NRK ca. 6 milliarder kroner av fellesskapets midler. Den blå regjeringen under Erna Solberg hadde en historisk sjanse til å rydde opp i den skandaløse virksomheten på Marienlyst. Men man lot ubegripelig nok sjansen gå fra seg. Det fikk bare fortsette å skure og gå.

Til og med presterte Solberg-regjeringen å gi den venstreradikale Thor Gjermund Eriksen fornyet åremål i stillingen som NRK-sjef, når man i stedet hadde alle muligheter til å erstatte ham med en profesjonell og kompetent leder.

Venstreaktivisten Eriksen og hans hoff av rødgrønne klakører får dermed fortsette å misbruke NRK til politiske formål. De får trolig enda bedre arbeidsvilkår under en kommende rødgrønn regjering.

Da er det absolutt fritt frem, for det absolutte lavmål.

Nå er den her! Bestill årets boknyhet:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les også suksessboken fra Document forlag:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Husk å gi et bidrag til Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.