Det skiller en liten avgrunn mellom skattepolitikken til Arbeiderpartiet og Rødt. Jonas Gahr Støre stempler Rødts skatteøkninger som «feil».

Rødt og partileder Bjørnar Moxnes vil ha samlede skatteøkninger på 48 milliarder kroner i løpet av kommende stortingsperiode. Støre er helt uenig.

– Det er feil, og jeg kommer ikke til å la meg diktere av det, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i partilederdebatten.

Ap kan bli tvunget inn i et samarbeid med Rødt, dersom Moxnes og hans parti kommer på vippen i Stortinget. Da vil skattepolitikken bli gjenstand for forhandlinger.

Alle de tre venstrepartiene vil øke skattene, men der SV og Rødt går hverandre en høy gang i å sette opp skattene med flere titalls milliarder, er Ap mer moderat og lover en viss økning for dem som tjener mer enn 750.000 kroner og har store formuer.

– Det er viktig med et mer rettferdig og omfordelende skattesystem. Vi tar også inn noe mer i skatt, men vi tilpasser det systemet vi har i dag. Vanlig folk skal få mer igjen, de skal ikke betale, sa Støre.

– Du vil skru skattene i været. Det er feil, og det vil ramme vanlige folk, sa Støre direkte henvendt til Moxnes.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂