– Det eneste han [Helgheim] har levert er å spytte på alle oss som er brune og kalle oss for kakerlakker! ropte AUFs kandidat Rutkay Sabri under en skoledebatt – med Helgheims sønn blant publikum.

– Dette er grove løgner. Min sønn går i en klasse med en overvekt av elever med innvandrerbakgrunn, og han står sammen med sine nye venner i sin nye klasse når han plutselig får høre at faren hans spytter på brune mennesker og kaller dem kakerlakker, sier Jon Helgheim oppgitt til Document.

Jon Helgheims sønn (17) var, som alle andre elever ved skolen, til stede under mandagens skoledebatt på Åssiden skole i Drammen, en skole med høy andel innvandrere, da utbruddet kom fra lederen av Buskerud AUF, Rutkay Sabri (22).

Helgheim, som representerer Buskerud på Stortinget og er Frps innvandringspolitiske talsmann, skrev om saken på sin Facebook-side mandag kveld:

Sønnen min vet utmerket godt at jeg aldri har kalt noen for kakerlakk eller sagt noe annet stygt, og barna mine har etter hvert blitt vant til å høre grove løgner om meg. Men å høre slike løgner sammen sine nye venner de første skoledagene i det nye skoleåret, er nok ikke direkte hyggelig.

– Grunnløse påstander

AUFs kandidat og alle andre som sprer slike løgner, vet utmerket godt at det ikke er sant, skriver Helgheim, som påpeker at Rutkay ikke er en uerfaren nykommer, men har vært i politikken i mange år.

– Det er helt grunnløse påstander, tatt fullstendig ut av luften. Rutkay kjenner meg som politiker, og vet at dette er løgn, sier Jon Helgheim til Document.

– Han sier at du har «spyttet på oss som er brune», og «kaller oss kakerlakker»?

– Det er ren og skjær løgn, vill løgn, som ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Det er både hårreisende og skuffende at vi ligger på det nivået der.

Appellerer til Støre

Stortingsrepresentanten vil ikke forfølge saken, men har en oppfordring til Arbeiderpartiet og Støre.

– Jeg vil appellere til de voksne i AUF og Arbeiderpartiet, til partileder Støre, til å få slutt på slike lavmål i skoledebattene, slik at vi kan vise ungdommen at det går an å være uenig, men fortsatt oppføre seg ordentlig mot hverandre.

Helgheim: – Arbeiderpartiet bruker løgn systematisk for å spre splittelse og hat

Helgheim nevner en episode som involverte Jonis Josef:

Når slik løgn spres lenge nok, så er det kanskje ikke rart at komikeren Jonis Josef fra Kongen av Gulset på NRK, møtte opp på en debatt han overhodet ikke var interessert i, bare for å vise meg finger’n og skrive at han ville utøve vold mot meg.

Siden de selv er overbevist om at de tilhører den gode siden, så skjønner de faktisk ikke hvor fæle de er, og pressen later som de ikke ser dette. Det er jo tross alt opplest og vedtatt at det er FrP som sprer hat.

– Ikke vær som disse! oppfordrer Helgheim til slutt.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂