– Arbeiderpartiet har en bevisst strategi om å spre mest mulig splittelse og hat mot andre partier. Det er et mønster i det, sier Jon Helgheim (Frp).

Helgheim mener at Ap systematisk bruker løgn for å sverte Fremskrittspartiet i skoledebatter:

– Det er et mønster i at det spres løgner og grove beskyldninger om rasisme mot Frp, sier han til Document.

Stortingsrepresentanten reagerte skarpt mandag etter at leder av Buskerud AUF Rutkay Sabri fyrte av følgende salve under debatten på Åssiden skole i Drammen mandag:

– Det eneste han [Helgheim] har levert er å spytte på alle oss som er brune og kalle oss for kakerlakker!

Helgheims sønn (17) går på Åssiden skole, og stod og hørte på debatten.

– Dette er grove løgner. Min sønn går i en klasse med en overvekt av elever med innvandrerbakgrunn, og han står sammen med sine nye venner i sin nye klasse når han plutselig får høre at faren hans spytter på brune mennesker og kaller dem kakerlakker, sier Jon Helgheim til Document.

– Bevisst strategi

– Jeg har fått rapporter fra mange forskjellige skoler på denne første dagen med skoledebatter, om at løgner og grove beskyldninger om rasisme brukes systematisk mot Frp og FpU. Det tyder på at Arbeiderpartiet har en bevisst strategi om å spre mest mulig splittelse og hat mot andre partier, blant ungdommene. Det reagerer jeg ganske sterkt på, sier Jon Helgheim.

– For bare noen uker siden var mange AUFere og Ap-topper ute og luftet sin skuffelse over at det ikke var tatt et oppgjør med hat og hets etter 22. juli-terroren?

– Jeg er opptatt av at vi skal ha god takhøyde for tøff debatt, men vi skal være ærlige og redelige, og vi skal ikke bidra til mer splittelse og hat. Det har vi alle et ansvar for.

– Systematiske løgner om rasisme

Det vi så mandag var et eksempel på det motsatte, sier stortingsrepresentant Helgheim.

– Du påpeker at Sabri, sin alder til tross, ikke er en nykomling, men har vært med i politikken i flere år. Når han likevel kan finne på å si slikt i en skoledebatt, sier det noe om tankegodset i Arbeiderpartiet?

– Det sier ihvertfall noe om terskelen, hva man er villig til å ytre av bevisste løgner når man ser seg tjent med det.

– Er det grunn til å tro at det er lite motstand internt i Ap mot den holdningen Sabri legger for dagen?

– Jeg har sett slikt fra AUF tidligere. Det er ikke et enkelttilfelle, vi kan se et mønster i at AUF bruker løgner mot oss i valgkampen, svarer Helgheim.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂