Hanif Bali (M) ber om at justitiekansler Mari Heidenborg avsettes, etter at hun ga nesten en million kroner i erstatning til en dømt voldtektsmann.

Document skrev nylig om Damir Ali Ali, som sammen med sin bror ble dømt for å ha kidnappet, torturert og voldtatt to jenter med noen ukers mellomrom. Etter å ha fått rettens medhold i at hans alder var feilvurdert, fikk Ali 840 000 SEK i erstatning.

Les også: Kidnappet, torturerte og voldtok kvinner i Malmö – får 840 000 kroner i erstatning

Avgjørelsen om erstatning ble tatt av justitiekansler Mari Heidenborg.

Justitiekansleren er en myndighet under regeringen som bl.a. fører tilsyn over myndighetene, og regulerer erstatningskrav mot staten.

Heidenborg utsettes nå for sterk kritikk for sin beslutning.

«Skadeståndet till brottslingen är mångdubbelt större än skadeståndet till hans brottsoffer. Det är rent oanständigt.

Detta gör mig riktigt, riktigt arg. Så här kan det orimligt tillåtas gå till. Det är fullständigt absurt, och så respektlöst mot mannens offer», skrev Moderaternas leder Ulf Kristersson i et Facebook-innlegg.

Mari Heidenborg forsvarer sin beslutning.

– Jag har förståelse för att gemene man tycker det här är stötande, men det är inget som JK har hittat på, utan det är enligt lag.

Hun sier dessuten at staten har et særskilt stort ansvar når en person har vært frihetsberøvet for lenge.

Men Hanif Bali (M) kjøper ikke denne forklaringen, og krever at Heidenborg skal sparkes fra sin stilling.

Fria Tider

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.