Våren 2017 begikk Damir Ali Ali, sammen med sin bror, flere grove voldtekter i Malmö. De to brødrene ble dømt for å ha kidnappet, torturert og voldtatt to jenter med noen ukers mellomrom.

Damir Ali Ali fikk fire og et halvt års fengsel og den eldre broren fikk syv år. Damir Ali Ali søkte imidlertid om oppreisningserstatning da han hevdet å ha vært under 18 år da han begikk ugjerningene. Han vant frem med saken i Høyesterett som mente at straffen var “for hard for hans alder”. På dette grunnlaget har den svenske staten besluttet å betale Damir Ali Ali 840 000 kroner i oppreisning. I tillegg ble straffen hans senket fra fire og et halvt år fengsel til kun to år.

Beslutningen om at Damir Ali Ali skal utvises til Syria, står imidlertid fast, sier retten. Tja, han kan vel nå sikkert hevde at han egentlig er fra Afghanistan, så han slipper det også.

Damir Ali Ali må stortrives i Sverige. Her kan man kidnappe, torturere og voldta jenter og attpåtil bli betalt for det!

Expressen    SVT    Fria Tider

 

Kjøp boken fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.