Det tok riksdagsrepresentant Hanif Bali (M) tre dager å samle inn to millioner kroner til kvinnen som ble voldtatt av to syriske brødre. Den ene av dem, Damir Ali-Ali, fikk nylig 840.000 kroner i erstatning.

Kvinnen ble utsatt for en grov voldtekt med innslag av tortur i 2017, etter at hun ble overfalt av Ali-Ali og hans bror og dratt ned i en kjeller.

Kidnappet, torturerte og voldtok kvinner i Malmö – får 840 000 kroner i erstatning

Året etter ble Ali dømt til 4,5 års fengsel og utvisning for to grove voldtekter, kidnapping, utpressing, tyveri og brudd på veitrafikkloven, etter at hovrätten skjerpet tingsrättens dom.

Ali fikk senere 840.000 kroner i erstatning av Justitiekansleren, etter at svensk høyesterett slo fast at det ikke var bevist at han var over 18 år da voldtekten skjedde. Vedtaket ble hardt kritisert av både jurister og flere politikere, blant andre Hanif Bali.

Artikkelen fortsetter under annonsen.


Justitiekansleren er en høy embetsmann i den svenske statsforvaltningen, en av oppgavene er å føre tilsyn med rettsvesenet.

Bali startet en innsamling til den voldtatte kvinnen, og gav klar beskjed om at målet var at hun «ska få mer än vad svinet sög ut ur systemet».

Siden målet ble nådd, og vel så det, har Bali nå stoppet innsamlingen.

Det ble også startet en underskriftsaksjon i protest mot at det ble gitt erstatning til voldtektsmannen, og fredag ble 220.000 underskrifter overlevert Justitiekansleren.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂