Det er mye man skal høre før ørene faller av. Kristian Berg Harpviken har vært en av «ekspertene» norske medier har benyttet seg av, dog ikke like mye de senere år. Men nå ble han hentet inn igjen av Dagsrevyen. Synspunktene var velkjente, helt til Atle Bjurstrøm spurte om hvordan Taliban reagerte på at USA satte 11. september som sluttdato for uttrekningen.

-Det tok de som en fornærmelse, sa Harpviken. -For Taliban er ikke 9/11 noe positivt. Taliban gjorde tvert imot alt de kunne for å forhindre angrepene. De visste at noe var på gang, men klarte ikke forhindre det.

Bjurstrøm burde spurt: -Hvor har de du disse opplysningene fra? De er sensasjonelle. De kan ikke bare slenges ut uten kilder.

Spesielt ikke på en dag som dette. At Taliban skulle vært imot og forsøkt å hindre 9/11 er dessuten stikk i strid med alt Taliban står for.

Harpviken sa dette etter først å ha sagt at nå var Taliban blitt terrorister. -Det var de ikke i 2001, sa han og bela dette med at de prøvde å forhindre angrepet.

Bjurstrøm kunne også spurt hva som gjorde at han ville kalle dem terrorister idag.

 

Kruhaug

En annen som driver revisjonisme er NTBs utenriksjournalist Nils-Inge Kruhaug. I en lang bakgrunnsartikkel om Talibans comeback, heter det:

Da de første amerikanske bombene falt over Afghanistan høsten 2001, var det knapt en opiumsvalmue å se. Taliban hadde da effektivt fått slutt på opiumsdyrkingen, offisielt fordi det var «uislamsk», men vel så mye i et forsøk på å vinne venner i Vesten.

Etter Talibans fall skjøt produksjonen på nytt i været, og Afghanistan har i alle år siden på nytt vært verdens største produsent av råstoffet til heroin.

Denne renvaskingen av Taliban er oppsiktsvekkende. Det er som Kruhaug ønsker Taliban velkommen tilbake så det kan bli slutt på opiumsproduksjonen. Vet han ikke at Taliban er storprodusent?

Skulle Taliban ville venne venner i Vesten?

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.