Turneren Simone Biles trakk seg fra OL og hylles for sitt mot. Offerrollen foretrekkes framfor rollen som seierherre.

I en diskusjon utrykker Spiked-redaktør seg på en fin måte. Han sier at Biles selvsagt bestemmer om hun vil konkurrere eller ikke. Men hun var en av de store stjernene som alle ville se. En fantastisk utøver som nesten må stamme fra et parallelt univers. At hun da trekker seg på grunn av mentale problemer, er bare trist. Det er ikke noe å hylle.

Enkelte mener at det at Biles trekker seg, var større enn om hun hadde vunnet gull. Michelle Obama tvitrer jublende at Biles har svart ja på spørsmålet: Am I good enough?

Men som O’ Neill sier det: Alle er good enough hvis man våkner opp som multimilliardær og er gift med en tidligere president av USA. Men idrett på dette nivået handler om å aldri si nok er nok. Det handler om å forbedre seg, selv om man er verdens beste. Man skal egentlig aldri være «good enough», for da taper man neste gang.

Simone Biles fra USA hylles for å gi opp.  Foto: REUTERS/Mike Blake/ NTB

Jeg ser sjelden på turn, så jeg savner ikke Biles det minste. Men litt av OL får jeg med meg. Og høydepunktet så langt er kombinasjonen av italiensk gull i høydehopp, særlig måten det skjedde på, og den ekstreme gleden til den italienske utøveren Gianmarco Tamberi, som har slitt med skader og motgang i en årrekke.

Det var to stykker som sto igjen til slutt. De sto helt likt etter å ha misset på 2,39. Men utøveren Barshim fra Qatar var klar favoritt. Dommeren spør hvordan utøverne vil løse situasjonen. Utøveren fra Qatar tilbyr å dele gullet.

– Can we have two golds?

Italieneren svarer med en umiddelbar omfavnelse, tårene renner i begge leire. Et vakkert øyeblikk.

Så toppes det av italiensk gull på 100 meter – et rent mirakel. Rett etter målpassering dukker Tamberi opp for å hylle sin landsmann Lamont Marcell Jacobs.

Deretter fulgte Formel-1-sirkuset opp med en dramatisk åpning av Budapest Grand Prix. Kollisjonen oppsto før første sving. Idrett, sport, racing, kall det hva du vil. Men jeg er glad for at jeg setter pris på slike øyeblikk.

Italia opplever en overdose av idrettsglede, etter at en gjeng med «gategutter» vant EM i fotball tidligere i sommer. Nå har italienerne fått to nye helter.

Selv det vanskjøttede landet Venezuela fikk et pusterom i går, etter OL-gullet og verdensrekorden i tresteg. En verdensrekord som har stått siden 1995. Fantastiske bilder.

Why is Simone Biles being celebrated for quitting the Olympics? – Spiked

Som en liten og gledelig oppdatering: Simone Biles returnerte og vant nok en OL-medalje.

– Jeg er stolt av meg selv, som kom meg ut etter alt jeg har vært gjennom, sier Biles til Reuters.

Dermed endte Biles mesterskapet med sølv i lagkonkurransen og bronse i bom, sistnevnte en øvelse hun også tok bronse i under OL i 2016.

– Denne (bronsen) smaker definitivt bedre. Jeg vil verdsette denne mye mer etter alt jeg har vært gjennom, sier Biles (VG).

Øvelsen var den siste turnøvelsen til kvinnene i sommerens OL.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂