I løpet av de siste tre dagene har mer enn 1500 migranter blitt avskåret av libyske myndigheter, opplyser Det internasjonale organisasjonen for migrasjons (IOM) talskvinne Safa Msehli fredag i en Twitter-melding formidlet av det italienske nyhetsbyrået ANSA:

Middelhavet er et av de triste eksemplene på ineffektive og inhumane svar på migrasjonen, mener Msehli.

Msehlis skuffelser tok ikke slutt på fredag. Lørdag kunngjorde IOM-talskvinnen at ytterligere 400 migranter er blitt tauet tilbake til det hun kaller et limbo:

NGO-er, FN-representanter, aktivister og venstrepolitikere verden rundt har lenge kritisert Europa generelt og Italia spesielt for å la Libyas kystvakt stanse migranter som prøver å komme seg til vår verdensdel.

Likevel er det for tiden ingen europeiske regjeringer som hever stemmen mot den libyske kystvakten eller de angivelige menneskerettsbruddene som skal skje i leirene hvor migranter i Libya blir internert.

Det kan se ut til at grensekontroll ikke er noe problem for Europas regjeringer så lenge den ikke skjer åpenlyst.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.