MDG-politikeren Josefine Gjerde (22) kommer ikke til å få barn før hun er trygg på at verden når målene i Parisavtalen. Dermed vil hun vente til 2030. Minst.

Fødenekt-aksjonen er ledd i den internasjonale bevegelsen BirthStrike, der kvinner nekter å føde før klimamålene nås. Blant kvinnene som deltar i kampanjen, er artisten Miley Cyrus.

– Nekter å gå i fødetjeneste for Erna

– Jeg og livmoren min nekter å gå i fødetjeneste for Erna Solberg så lenge hun ikke gjør nok for å stanse klimakrisen og sikre min og kommende generasjoner en trygg fremtid på en levelig klode, sier MDGs andrekandidat i Hordaland, Josefine Gjerde, til Dagbladet.

Gjerde, som er politisk rådgiver for kultur-, mangfolds- og likestillingsbyråden i Bergen, har også tidligere kommet med «friske» utspill. I vår ville hun legge en avgift på 50 kroner på en pakke kjøttdeig. Det mener hun er helt nødvendig for å berge verden fra klimakrise.

– Om det er en 50 kroner prisøkning på en pakke kjøttdeig som skal til for å få flere til å velge kjøttfri taco, mener jeg det er helt nødvendig, sa Gjerde.

Viser til nyttårstale

MDG-politikeren viser til statsministerens nyttårstale i 2019, da hun oppfordret norske kvinner til å få flere barn fordi fødselstallene var  svært lave.

– Jeg frykter for framtiden til barna. Vi må halvere utslippene hvis vi skal nå målene, og med dagens tempo er jeg ikke trygg på at vi klarer det. Jeg har ikke lyst til å sette barn til live når vi ikke vet hvordan verden vil se ut, sier 22-åringen.

I Parisavtalen har verdenssamfunnet forpliktet seg til å hindre en oppvarming av kloden på mer enn 1,5 grader. Det innebærer at verdens klimagassutslipp må halveres på ni år.

22-åringen er skremt av «klimakrisen», og vil «snu dagens politikk på hodet».

– Allerede i min levetid har jeg sett konsekvensene av klimaendringene. Det er skremmende. Klimakrisen skjer her og nå, og vil bli verre i de kommende tiåra om vi ikke ser vilje til å snu dagens politikk på hodet.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.