Joe Biden synes det hadde vært en travel dag. Han kom tre timer for sent til pressekonferansen, holdt en kort tale og fikk spørsmål fra forhåndsavtalte journalister. Det gir null spontanitet begge veier, og journalistene stiller de samme dumme spørsmålene gang på gang: Mener du at Putin er en «killer»? Belønner du ham ikke når du møter ham?

Biden flirer når han ikke vil svare. På et tidspunkt begynner han på et svar og kjører seg fast.

Det går i generelle vendinger. Bidens refreng er at Nato er truet av autoritære regimer både hjemme og ute. Han nevner medier og ytringsfrihet som viktig, til tross for at ytringsfriheten er i ferd med å innskrenkes under hans periode. Big Tech og Big Government samarbeider om å kvele ytringsfriheten. Det siste som rammes, er alt som har med kritikk av vaksinen å gjøre.

Det er et stort ironisk faktum at Edward Snowden holder store telemøter som nylig til Canada, fra sitt eksil i Putins rike.

Biden sier han skal sette Putin på plass for cyberhacking, men han har allerede sagt det flere ganger, uten at noe skjer.

Som et eksempel på galskapen under Biden:

USAs justisminister har bedt om en etterforskning av hvorvidt justisdepartementet drev ulovlig overvåking av demokrater mens Donald Trump var president.

I en uttalelse mandag sier justisminister Merrick Garland at det kan ha skjedd brudd på prinsipper som i lang tid har vært regnet som «hellige» av ansatte i justisdepartementet.

– Politiske eller andre upassende vurderinger kan ikke spille noen rolle i avgjørelsen om hvorvidt dette skal etterforskes eller lede til straffeforfølgelse, sier han.

Nylig ble det avslørt at justisdepartementet forsøkte å få utlevert registre over telefonsamtalene til journalister og kongressrepresentanter fra Demokratene mens Trump var president. Dette skjedde mens flere demokrater gransket om Trumps valgkampteam hadde samarbeidet med Russland i et forsøk på å påvirke valgresultatet i 2016.

– Det er viktige spørsmål som må bli besvart i forbindelse med departementets forsøk på å få tak i registre knyttet til medlemmer av Kongressen og ansatte i Kongressen, sier Garland.

Han legger til at han nå har bedt generalinspektøren om å se på saken og gjennomføre en grundig og uavhengig etterforskning.

Kongressrepresentantene Adam Schiff og Eric Swalwell har sagt at Apple fikk ordre om å utlevere deres telefonregistre, samt registre fra familiemedlemmene der. (NTB)

Det NTB ikke skriver, at granskningen var et resultat av lekkasjer fra etterretningskomiteen i Representantenes hus. Slike lekkasjer er straffbare.

Apropos overvåking: Adam Schiff fikk utlevert teledata på et stort antall Republikanere under riksrettssaken, uten å ha innhentet tillatelse. Han bare tok seg til rette.

Nå vil Bidens justisminister granske William Barr for at han gransket lekkasjer Demokratene sto bak.

Amerikansk politikk er redusert til en farse.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.