Nytt

Jeff Sessions var en av de første som støttet Trumps kandidatur. Men senatoren fra Alabama har ikke vært så slagkraftig som justisminister som man skulle forvente. Frustrasjonen har vært stor over at han ikke foretok seg noe, først med alle lekkasjene. Nå er det Kongressen som leder an, og Sessions følger etter. Foto: Joshua Roberts / Reuters / Scanpix

Mediene er opptatt av at justisminister Jeff Sessions var til et flere timer langt avhør hos spesialetterforsker Bob Mueller. Mueller har holdt på i trekvart år, men det har vært tynt med resultater.

Det er en stor diskrepans som ingen på demokratenes side snakker om: Vurdert ut fra meldingene som etterretningstjenesten sendte ut i januar i fjor om russisk påvirkning av valget, burde ikke spesialetterforskeren nå hatt masse å slå i bordet med? Her er det noe som ikke stemmer.

Demokratene ser bort. Noen av de mest høylytte demokratene, som Adam Schiff (D-Cal), er blitt spake. De har ikke noe nytt å melde. De gikk voldsomt ut de første månedene av 2017. Nå skulle det demonstreres at presidenten satt i Det hvite hus takket være Putin. Det ble på ramme alvor sagt at Putin var hans føringsoffiser. Men ukene og månedene kom og gikk. Mueller forble taus.

I stedet er det et helt annet scenario som er på trappene. Noen av bevisene, eksempelvis mot Michael Flynn, kan være fremskaffet gjennom ulovligheter. Det sies at det er stoff i memoet om overvåking som kan blåse granskningen over ende.

Det pågår en stor maktkamp i Washington. Den nye FBI-sjefen, Christoper Wray, truet med å gå av hvis justisdepartementet fjernet folk rundt ham. Mange av dem har vært involvert i beskyttelsen av Hillary og forfølgelsen av Trump.

I mellomtiden kan vi følge Sean Hannity, som er demokratenes og FBI-ledelsens svøpe: