Onsdag 26. mai lanserte LO og NHO nok en grandios klimaplan: Felles Energi- og Industripolitisk Plattform. Ingen fra fagbevegelsen ser det åpenbare: Denne planen har ingenting med energi- eller industripolitikk å gjøre. Det er klimapolitikk. Ingenting annet. Og de som står bak, er ikke miljøvernere, men heller søkkrike internasjonale kapitalkrefter som vil ha kloa i mer offentlige penger gjennom påståtte «klimatiltak». 

Fagforeningene i Norge har altså solgt seg selv til internasjonale kapitalkrefter, for å undergrave industrien og energitilgangen i Norge, på vegne av en avtale gjennomført av det nye euro-adelskapet som svermer i privatjet rundt World Economic Forum. LO har med dette gitt betegnelsen «nyttig idiot» en helt ny og farlig dimensjon, for nå er det siste hinderet overvunnet: Kapitalkreftene bak klimahysteriet kan fritt overta samfunnsfinansene og innføre klimafattigdom med LOs velsignelse. Arbeiderklassen står altså uten representasjon mot klimasvindelen og vindkraft-selgerne, og da er det på tide å melde seg ut i protest. 

LO på lag med NHO for å melke mer klimapenger ut av arbeiderklassen

Bare at LO blir enige med NHO om å gjøre energi ekstremt mye dyrere for arbeidsfolk i Norge, og skape fantasiarbeidsplasser basert på løfter, løgner og bombesikre spådommer om fremtiden, burde være en alarmklokke på størrelse med Ringerike – men disse klokkene ringer ikke på Youngstorget. Planen Felles Energi- og Industripolitisk Plattform er naturligvis også støttet av EUs lydige klakører Høyre og Arbeiderpartiet, og det burde vel få ethvert fagforeningsmedlem til å spørre seg: «Ja, men hva med meg, da?» Haha, hvem bryr seg vel om deg i dette sirkuset av penger, makt og prestisje? Men hvis du er naiv og lettlurt nok, så kan du alltids takke dem for å redde deg fra klimadommedag i fremtiden. Dét er nemlig alt du får i retur. 

Alle de ni partiene i meningsmålingene har nemlig vedtatt og forpliktet seg til Parisavtalen. Det eneste disse klimapartiene egentlig diskuterer, er «utfordringer» rundt hvordan, hvor fort og hvilke «klimatiltak» som skal implementeres for dine penger. Alle partier fra Rødt til Fremskrittspartiet er fanget av samme massehysteri basert på samme tvangstanke: Vi oppfylle en avtale som hverken Kina, India, Afrika eller Sør-Amerika akter å oppfylle.

Men vi naturligvis ikke dét. Stortinget «må» ingenting som truer borgernes velferd. Det er galskap. Hvor lydig fagforeningene legger seg på rygg for klima-lokomotivet NHO, uten et fnugg av motstand eller tankevirksomhet, viser Jørn Eggum i Fellesforbundet under presentasjonen. 

– Klimakrisen må løses globalt. Vi må omstille oss, ikke flagge ut. Dette er avgjørende for å lykkes som klimaløsere, samtidig som vi skaper verdier.

Denne korte setningen inneholder hele seks feil: Vi ingenting. Det finnes ingen klimakrise. Det går ikke an å «løse» naturfenomenet klima. Det finnes ingen global innsats for å bli kvitt olje, gass og kull. Det finnes ingen kjent teknologi som kan erstatte energien og energibæreren fra fossile energikilder. Og det er ikke positivt eller fremtidsrettet å «omstille» et samfunn til energimangel og energifattigdom. Dette er seks fakta som klimasekten ikke vil høre om eller diskutere, av frykt for å bli stående til latter.

Storting og regjering har blitt en religiøs sekt 

Mantraet at vi «må oppfylle Parisavtalen», uansett hva det koster, uansett offer, og uansett om det er mulig eller ikke (og absolutt alle andre samfunnshensyn må tilsidesettes og plasseres i andre rekke, ellers blir det et helvete) har klare paralleller til religiøse sekter. Det samme gjelder for sektmedlemmenes strålende fornøydhet med seg selv og deres opplyste innsikt i fremtidens klima. Sektmedlemmene er heller ikke bekymret over at alle innvendinger og all debatt, tvil eller forsiktighet er fjernet fra deres krets. De er tvert imot stolt av det. Konsensuskulturen beviser at de har rett! 

Alle velfungerende mennesker skjønner at dette hverken er mentalt sunt eller normalt. Når klimasekten omfatter samtlige i parlamentet, er dette også en åpenbar samfunnstrussel, men slik har det blitt: Alt handler om klima nå. Alle samfunnsfunksjoner er styrt av klimahysteriet, og alle medier forsøker å spre samme tvangstanker til folket. Alle skal tenke klima 24/7, som dem. Når man til de grader lider av tvangstanker, bør man ikke velges til å styre hele land. Da burde man gå i terapi. Stortinget er omgjort til et galehus. 

Pengesterk lobby står bak jakten på mer klimapenger

Bak denne plattformen står en «superlobby» der NHO og LO har samlet de største forbundene fra fagbevegelsen og arbeidsgiversiden, samt de viktigste kraft- og industri-aktørene. At LO har solgt sjelen sin til storkaptialen, viser det faktum at bedriftspanelet består av aktører som Equinor, Statkraft, Aker BP, Siemens, Norske Skog og Sintef, som alle er klimaprofitører. Også Agder Energi har vært representert, med konsernsjef Steffen Syvertsen. Ingen skeptikere, kritikere eller bremsefunksjoner ble inkludert, akseptert eller hørt i prosessen. Slik er det alltid i forbindelse med menighetsmøter i Klimakirken av Global Mammon.

Dette kirkerådet etterlyser nå et politisk krafttak for å melke mer offentlige penger til klimatiltak. For at et potensielt nytt industrieventyr skal skje basert på ulønnsomme fantasiprosjekter, etterlyser også partene i arbeidslivet et krafttak fra politikerne, der fire punkter står sentralt:

• En forsterkning og oppgradering av kraftnettet, økt fornybar produksjon fra både vind, vann og sol, og virkemidler for energieffektivisering.

• God krafttilgang på fornybar kraft til konkurransedyktige priser for norsk industri.

• Videreutvikling av det norske kraftsystemet må være bedrifts- og samfunnsøkonomisk lønnsomme, samt at utviklingen kan skje raskere enn det som er mulig i dag.

• En helhetlig elektrifiseringsstrategi kreves for å få til en vellykket klimaomstilling og industrisatsing.

Forholder seg ikke til virkeligheten:

Bruker man hodet et kvarter, og graver litt i faktiske resultater, oppdager man at sol- og vindkraft ødelegger kraftforsyningen, samtidig som kostnadene ikke har noen grenser. Kraft fra sol og vind er heller ikke «fornybar». Det er ekstremt ressurskrevende tungindustri, med kort levetid, elendig produskjonskapasitet og tvilsom resirkuleringsmulighet. Bruken av sol- og vindkraft er heller ingen «videreutvikling» av vårt perfekt fungerende vannkraftsystem og kan aldri bli lønnsom. Og «elektrifiseringen» har ingen klimaeffekt (det er det ingenting som har), og vil skape energiunderskudd som ødelegger industrien.

Dette er utvedydige, klare resultater fra 40 år med sol- og vindkraftsatsing, men igjen: Når man fjerner alle med innsigelser og fakta, slipper utopister å forholde seg til vanskelige fakta. Både olje- og energiminister Tina Bru (H) og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre gratulerte partene med plattformen:

– Denne rapporten er beviset på at vi har snudd det fra å være en utfordring til å bli en mulighet. Vi kan snu eksportnedgangen, sikre arbeidsplasser og si til våre unge at det en framtid ved å ta en utdanning som fagarbeider i industrien, sa Støre.

Ap og Høyre er med!

Heller ikke Ap-lederen stiller et eneste kritisk spørsmål om hvem som skal betale denne kjøpefesten av «ny teknologi» – som ikke lønner seg nå, men profitørene lover at den vil lønne seg, bare staten ikke kniper inn på tilgangen på skattepenger. At Støre tror en rapport full av tullprat omgjør problemer til utfordringer, til muligheter, til faktiske løsninger (simsalabim), er derimot ingen overraskelse. Vi forventer ingenting av Støre.

MDG-politikeren Tina Bru fra Høyre påpeker at en ny energi- og industrimelding fra regjeringen er under arbeid (det er bare å grue seg, for du skal betale), og Bru sier at Felles Energi- og Industripolitisk Plattform fra LO og NHO betyr veldig mye for arbeidet de holder på med:

– Det er veldig interessant at det arbeidet dere har gjort, og det arbeidet vi jobber med, har mange fellestrekk. Det å ha et solid enighetsgrunnlag er veldig viktig, sa Tina Bru.

Nytt buzzword: Enighetsgrunnlag! 

Enighetsgrunnlag er grunnpilaren i klimahysteriet. Hvis noen sier sannheten, kollapser nemlig hele svindelen på et kvarter. Derfor får ingen innvende noe som helst. Derfor har NRK sitt Pravda-nullpunkt. Derfor er all ekte klimavitenskap og politiske innsigelser bannlyst i media: Ingen kritikere må få slippe til i elitens gigantiske pengemølle, ingen bremsefunksjoner skal eksistere, og ingen får påpeke at her er det ikke bare keiseren som er kliss naken:

Hele euro-adelskapet står i nettoen og spår klimadommedag hvis ikke de får kontroll med alle pengene til LO-medlemmer, arbeidsfolk og norske borgere, i bytte for høyere strømregning og klimaavgifter. Og dressmafiaen som styrer Kina, ler hele veien til åpningen nye kullkraftverk. Klimahysteriet er et totalt intellektuelt sammenbrudd … men fy dæven så lukrativt det er for folk uten skrupler!

Med dette er også LO og fagforeningene en samfunnstrussel. Fordi de er opptatt av klimapolitikk og NHO-medlemmers beste i stedet for å spørre hva som er best for medlemmene og folket. Farvel solidaritet.

 

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.