Forholdet til Russland er ved å utvikle seg til en skandale for Biden. For annen gang er USAs infrastruktur utsatt for et alvorlig hackerangrep med krav om løsepenger, og for annen gang toer Biden sine hender og trekker på skuldrene. Det holder ikke. Ikke en gang for journalistene som helst vil stryke han med hårene.

Først var det oljeledningen på Østkysten, hvor Colonial Pipeline endte opp med å betale 4,4 millioner dollar. Nå er det den største kjøttprodusenten i USA: Brasilianske JBS, som produserer 20 prosent av alt kjøtt som konsumeres. FBI har identifisert en russisk hackergruppe: REvil and Sodinokibi. Journalistene spør naivt om de tror Putin er klar over det. Ingen i Russland får drive arbeid som blander seg inn i utenriks og sikkerhetspolitikken uten at Putin godkjenner det.

Men i USA later ikke bare journalistene, men også presidenten som om de ikke vet dette. Det utspinner seg således merkelige samtaler.

I det minste forstår journalistene mulighetene for at Putin tester Biden, og han plukker ikke opp hansken, men går av podiet. Hvis Trump hadde gjort noe lignende ville han blitt revet i filler.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.