I BBC-nyhetene på NRK kl. 7, i en kort oppdatering, sier BBC at Trump har kalt Putin et geni fordi han kalte soldatene han sendte inn i Ukraina for «fredssoldater». NTBs overskrift er: «Trump fordømmer Russlands angrep på Ukraina – og roser Putin».

Den som går inn og leser Fox News Digitals intervju med Trump fra Orlando, Florida, der den konservative konferansen CPAC foregår, ser at Trump sier noe helt annet. Mediene kutter ut kontekst og vrir hans uttalelser i en helt annen retning.

Det er som om Russiagate aldri er blitt avslørt som den konspirasjon det var. De fortsetter der de slapp. På Russia collusion. Hensikten ligger opp i dagen: Det gjelder å ødelegge Trump før han kan stille til valg i 2024.

Men for å kunne ramme Trump, må de fortsette demoniseringen av Putin. Det er ikke lov å si noe som tilskriver Putin evner som statsleder. Akkurat som mediene fremstilte den nyvalgte Trump i bleier som lå på senga og spiste hamburgere og så på tv. Han var en fare for verden.

Nå har vi hatt ett år med Biden, og nå er verden i fare, for Biden leder den mest radikale og mest inkompetente administrasjon noensinne. Vanlige mennesker får ikke vite hvor katastrofal flukten fra Kabul var.

Hvis du ikke tilskriver din motstander noen evner til noe som helst, kaller vi det demonisering. Trump påpeker at Bidens svakhet har fått Putin til å se sjansen til å utfordre Vesten, trolig fordi han har Xi Jinping i ryggen. Men dette ansvaret vil ikke liberale medier erkjenne. Dermed må Trump demoniseres fordi han bedømmer Putin ut fra situasjonen.

USAs tidligere president Donald Trump fordømmer det russiske angrepet på Ukraina, men skryter igjen av Vladimir Putins intellekt.

Ordvalget er ikke tilfeldig. «Skryter» er noe helt annet enn å si at Putin er smart. NTB vil skape inntrykk av at Trump beundrer Putin.

Videre hevdet han at krigen i Ukraina skyldes Bidens «svakhet».

NTB setter svakhet i hermetegn. I USA har Bidens inkompetanse og radikale politikk ført til de laveste galluptall noensinne for en amerikansk president. Men NTB vil ikke erkjenne at Trump har rett.

– Som alle skjønner, hadde aldri denne grusomme katastrofen skjedd hvis valget vårt ikke ble rigget, sa Trump, til stor applaus lørdag kveld lokal tid.

– Problemet er ikke at Putin er smart – selvfølgelig er han smart. Det virkelige problemet er at våre ledere er så dumme, sa Trump.

Hvordan NTB kan utlede av dette at Trump «roser» Putin, bør fortelle hva som er NTBs hensikt.

Samtidig fordømte han angrepet på Ukraina som «rystende».

– Det russiske angrepet på Ukraina er rystende. Vi ber for det stolte folk i Ukraina. Gud velsigne dem, sa Trump.

Det Trump virkelig sier, nevner ikke NTB i det hele tatt: faren for en storkrig.

«Thousands of people, I mean, this can lead to much bigger than this one area,» Trump warned. «This could lead to a lot of other countries and can lead to world war.»

Trump said «you never know how it starts, in a world war.»

«You never think a war is going to come out of it,» he continued. «All of a sudden, you end up in a world war.»

He added: «This is a very dangerous period for our nation, for the country.»

Trump sier at sanksjoner ikke er nok, men vil ikke utdype hva han selv ville gjort.

Han sier at finanssanksjoner er viktige, men sier Putin går gjennom en tredjepart, f.eks. Kina.

«But sanctions are not, you know, Putin—he understands how to avoid sanctions, and he goes through other countries,» Trump told Fox News Digital. «He goes to China as an example.»

Trump, though, said the sanctions «have to be strong, and they have to be swift, OK, to use a word, because that is a very powerful sanction, as you know, SWIFT.»

Men mediene og EU snakker ikke noe særlig om Kina. De ønsker ikke å utfordre «Midtens rike», selv om kineserne har sagt at de ikke vil være med på sanksjonene. Dermed avslører de svakhet.

Trump tror at Kina bare venter på det rette øyeblikket til å ta Taiwan.

«I do. I think that China would do that anyway,» he said.

Putin har ingen respekt for USA under Biden, og også nå viser Biden svakhet. Han satser på at sanksjonene må virke over tid. Men i mellomtiden skjer det mye annet.

Senator Lindsey Graham sier til One Nation at USA burde ta alle transportfly det har og sende mat, drivstoff, medisiner og våpen til flyplasser i Polen. En gigantisk luftbro til Ukraina.

Men Biden virker skremt ved utsiktene til å bli involvert i krig med Russland og er tilbakeholden.

 

Trump warns ‘world war’ could be next as Russia continues invasion in Ukraine

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.