Mange opplever demonstrasjonene for palestinerne som skremmende, her en tidligere aksjon i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / NTB.

En video fra en Palestina-demonstrasjon i Stockholm har fått stor oppmerksomhet. Mange mener klippet tydelig viser hvor galt det er i ferd med å gå i Sverige.

Det aktuelle filmklippet viser en gruppe arabiske menn og noen kvinner samlet foran sentralstasjonen i Stockholm. De demonstrerer til fordel for palestinerne, og raser mot Israel. Temperamentet og lydnivået er høyt, og situasjonen oppleves som skremmende for etniske svensker som er vant med å bo i et fredelig og sivilisert land. .

 

Fria Tider har omtalt saken:

Vissa av männen gör utfall mot polisen men hålls tillbaka av slöjbeklädda kvinnor.

– Jävla polisen! Jävla rasister! hörs ropas.

Filmen er spredt blant annet på Tiktok. På Twitter er den blitt postet av Fredric Morenius, som har sendt den videre til Maria Malmer Stenergard, migrasjons- og sosialpolitisk talsperson for Moderaterna. Morenius mener klippet viser et svensk samfunn på vei mot avgrunnen:

– Ta en titt på detta @MariaStenergard. Du förstår ju själv innerst inne att detta inte kommer att hålla i speciellt många decennier till. Vem hade trott att vår generation skulle ges ansvar för vår nation större än något annat i Sveriges historia? skriver Morenius.

Innlegget har fått mange andre til å reagere:

– Man får ångest för mindre», skriver Johanna Bergkvist som svar.

En annen uttrykker det trolig mange svensker i dag tenker:

– Nej, det är inte bilder från Gaza. Det är från Stockholm», skriver Anders Wester.

Også i Norge har det vært en rekke slike demonstrasjoner i det siste, med mye sinne og høyt støynivå. Document har omtalt dette blant annet her: Jon Helgheim anmelder Palestina-demonstrasjon

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

 

Les også

-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.