Fra al-Hol-leiren. Arkivfoto: Maya Alleruzzo / AP Photo / NTB

En tredje norsk IS-kvinne har via en tredjepart bedt om hjelp til å komme seg til Norge. Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor NRK.

– En annen av de norske kvinnene har 14. mai, også via en tredjepart, bedt om bistand til å returnere til Norge. Henvendelsene vil bli besvart, sier Siri Svendsen i UD til NRK.

UD ønsker – av hensyn til taushetsplikten – ikke å opplyse hvem av de fire gjenværende norske IS-kvinnene i Syria som nå har bedt om hjelp, eller om hun har barn hun vil ha med til Norge.

I løpet av to dager har dermed to nye IS-kvinner bedt om hjelp til å komme seg tilbake til Norge. Tirsdag skrev Aftenposten at Aisha Shezadi Kausar (29) hadde bedt Utenriksdepartementet (UD) om hjelp til å komme hjem fra Syria.

Shezadi Kausar bor sammen med sønnen i flyktningleiren Roj i Syria.

Det befinner seg to kvinner fra Bærum og en kvinne fra Levanger i Al-Hol-leiren. De to fra Bærum har begge barn.

Nylig ble en 30 år gammel kvinne som ble hentet hjem fra Syria med sine to barn i januar i fjor, dømt til fengsel i tre og et halvt år for sin deltakelse i IS. Hun anket dommen på stedet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.