Fredag tok «Sea Watch 4» om bord 77 migranter fra en ødelagt gummibåt i Middelhavet i tillegg til de 44 de plukket opp torsdag. Fredag ettermiddag tok den italienske kystvakta opp nærmere 50 migranter fra en gummibåt nord for Tripoli. Tidligere i uken har den norskeide «Ocean Viking» plukket opp 236 migranter, derav 114 enslige mindreårige.

«Ocean Viking» har siden tirsdag forsøkt å finne en europeisk havn som vil ta imot dem. Supplybåten befinner seg fredag ettermiddag litt nord for Gozo, med 3,7 knops fart i retning Sicilia.

«Ocean Viking»s posisjon i Middelhavet fredag 30.04.21. Skjermdump: Marine Traffic

Derweil wartete die «Ocean Viking» von der Organisation SOS Méditerranée mit 236 Geretteten an Bord auf die Zuteilung eines Hafens. Die Besatzung hatte die Menschen am Dienstag vor der libyschen Küste aus zwei überfüllten Schlauchbooten an Bord geholt. 114 von ihnen sind den Helfern zufolge unbegleitete Minderjährige.

I mellomtiden ventet «Ocean Viking» fra SOS Méditerranée-organisasjonen med 236 reddede mennesker om bord på at en havn skulle tildeles. Mannskapet hadde tatt dem om bord tirsdag utenfor den libyske kysten fra to overfylte gummibåter. Ifølge hjelperne er 114 av dem alenekommende mindreårige. (REF)

Sea-Watch 4 driftes av organisasjonen med samme navn, i samarbeid med United4Rescue, Leger uten grenser (MSF) og tyske og sveitsiske protestantiske kirker. Organisasjonen drifter også Sea-Watch 3, som nå ligger til havn i Augusta på Sicilia, og to overvåkningsfly, Moonbird og Seabird.

Les også:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.