Tucker kunne fortelle at man nå opererer med no-fly-lister i USA på personer som var på Save America-møtet til Trump 6. januar eller har andre typer forbindelser til Trump. Facebook-innlegg er nok. No fly-lister var noe man tidligere brukte mot potensielle terrorister. Nå brukes det mot amerikanske borgere. Demokratene har tatt krigen hjem, og siden de nå behersker administrasjonen, bruker de statens maktmidler for hva de er verdt.

Det strammes til i land vi tidligere anså som frie. I Sverige fikk kanalen Exakt24 plutselig beskjed om at de var utestengt fra YouTube. Exact24 var store, med 35.000 abonnenter. Med et pennestrøk er de borte.

De får kun et brev med beskjed om at de har brutt «fellesskapsreglene». Hva bruddet består i, får de ikke vite. Det er ingen kundeservice eller telefon å ringe.

Det er helt Kafka.

At denne makten har fått utvikle seg, er det Kongressen i USA som i første rekke er ansvarlig for. Kongressen er i lomma på Big Tech. De folkevalgte tør ikke trosse tech-gigantene. De så hva som skjedde med Trump.

Skulle Trump klare å etablere en alternativ sosial medieplattform, kan det bli interessant.

De som bestyrer presselosjen i Kongressen, har bestemt seg for å utelukke Epoch Times. Den er stiftet og drevet av eksil-kinesere, så det er ingen tvil om hvem Kongressen tar parti for. Global Times og andre regimetro medier får bli.

USA råtner i rekordtempo.

Det er ett land Demokratene tør stå opp imot: Russland. Glenn Greenwald sier Demokratene og mediene risikerer i å involvere USA i krig mot Russland. De har ropt ulv så lenge at ordene kan bli selvoppfyllende.

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.