Biden gjorde det han kritiserte Trump for: Han avslutter krigen i Afghanistan. Men krigen mot terror er ikke over. Nå tar han den hjem, til sine innenlandske fiender. De som ble pågrepet etter 6. januar sitter i isolat. De sitter i celler på størrelse med en parkeringsplass. De får ikke snakke med noen og blir luftet en time hver dag, kan Dinesh d’Souza fortelle. Det er tortur.

Det er slik metoder amerikanerne brukte mot terrormistenkte i Afghanistan og Irak. Nå er det amerikanske borgere som får smake samme behandling. Liberale medier synes det er helt greit. De kan ikke få nok av det.

Men det røper at woke-kulturen er skakkjørt. På den ene siden tar den et oppgjør med systemisk rasisme. Man skulle tro en slik moralsk opprustning ville føre til romslighet og vidsyn. Det motsatte er tilfelle. Woke-kulturen blir mer og mer lukket og ekskluderende.

Siden woke-kulturen gjennomsyrer hele administrasjonen og føderale myndigheter begynner den også å gi USA problemer i utenrikspolitikken, uten at lederne synes å oppfatte det. Da Tony Blinken møtte kineserne i Alaska sa de rett ut at amerikanerne ikke hadde noe å lære dem om menneskerettigheter. USA var jo full av rasisme. De sa det jo selv.

Nå har FN-ambassadøren stått i FNs Menneskrettsråd og sagt det samme. Biden-administrasjonen synes det er i sin skjønneste orden.

Dette kommer ikke til å ende godt for USA.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.