Den amerikanske ambassadøren til FN, Linda Thomas-Greenfield, holdt et innlegg til FNs Menneskerettsråd, der det sitter en rekke fiender av USA. Hun sa USA var grunnlagt på rasisme, det var systemisk rasistisk og er fortsatt det. Selv om dette er blitt helt vanlig kost fra Biden-administrasjonen påkalte settingen oppmerksomhet. Et norsk uttrykk heter skite i eget reir og det var det Thomas-Greenfield gjorde. Men woke-folket synes det er stas.

Det gjør ikke alle andre og spørsmålet om hun snakker for USA kom opp under pressetalskvinne Jan Psakis daglige pressekonferanse. Når en ambassadør snakker i offisiell sammenheng uttaler hun seg på vegne av USA.

Under Trump var det liberale medier som kastet seg over presidenten med gotcha-spørsmål. Nå er det nye medier som Newsmax som har kvinnelige reportere som stiller Psaki til veggs. En interessant utvikling. Emerald Robinson er Hvite Hus-korrespondent for Newsmax

Robinsono legger en felle for Psaki: Stiller presidenten seg bak en beskrivelse av USA som systemisk rasistisk fra starten av? Det er spissformulert, men en oppsummering av hva BLM og nå FN-ambassadøren sier. Psaki nøler ikke, men sier ja. Selvfølgelig var og er USA systemisk rasistisk. Hun forstår ikke rekkevidden av det hun sier. Ingen annen administrasjon har tidligere tatt USA-tilsvining til et slikt nivå. Robinson forstår hva som skjer. Amerikanerne reagerer med avsky på en administrasjon som anklager seg selv som fundamentalt ondt foran landets fiender. Det er uhørt.

Psaki og Biden og hele administrasjonen tror de fremstår som forbilder og idealer på høy moral. De hører ikke hvordan USAs status crasher.

Biden-administrasjonen er på det man på 60-tallet ville kalt en trip. De er høye på sin egen retorikk og merker ikke at de er som Ikaros som fløy så høyt at voksen i vingene smeltet og han styrtet til jorden.

En liten del av USAs befolkning hyller uthengningen av landet for en hel verden. En liten del,  og det minner mer og mer om en sekt.

Sekter varer vanligvis ikke særlig lenge.

 

Now This er en woke-kanal. De har tekstet utvekslingen for at vi skal få den med oss. De forstår ikke hva som skjer, de heller.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.