Antall voldtekter i Sverige øker hvert år. Landet er ikke trygt for barn og kvinner. Foto: Pixabay

Situasjonen i Sverige går fra galt til verre. I 2020 ble det registrert 9.360 anmeldte voldtekter. 4.300 av ofrene var barn, og nesten 3.000 av disse var under 15 år.

De nye tallene fra Brottsförebyggande rådets (Brå) statistikk for 2020 viser at Sverige ikke lenger er et trygt land for barn og kvinner.

Sverige slår sin egen negative rekord fra 2019. Antall anmeldte voldtekter øker med 1.000. Hele 11,7 barnevoldtekter blir anmeldt i snitt hver dag. Med de store mørketallene på området er det reelle tallet kanskje ti ganger så høyt.

Det minner om en krigssituasjon, skriver Hege Storhaug i Human Rights Service.

Seksuelle overgrep er et velkjent våpen i krig.

Rekorden på anmeldte barnevoldtekter (0-17 år) fra 2019, 3.420, ble slått med 900 anmeldelser i 2020.

Til sammenlikning ble det i 2019 anmeldt 466 voldtekter av barn under 14 år i Norge.

Rapporten «Nasjonale Tryggehetsundersøkelse» viste at hver tredje svenske kvinne, 31 prosent, følte seg ganske eller veldig utrygg når hun beveget seg i sitt eget boligområde på kveldstid. Det var en økning på 6 prosentpoeng i løpet av tre år. 12 prosent av kvinnene opplyser at redselen har ført til at de ikke lenger går ut om kvelden.

Et samfunn som aksepterer at kvinner og barn ofres har ingen fremtid. Særlig ikke når man samtidig aksepterer at ledende politikere omgås pedofile voldtektsmenn, slik Document har omtalt i en serie artikler om EU-parlamentariker og tidligere nestleder av Centerpartiet Fredrick Federley.

Neste år er det valg i Sverige. Det kan bli et skjebnevalg. Men om et politisk skifte vil hjelpe er uvisst. Historikken til Moderaterna lover ikke godt.

Ifølge BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) ble i 2017 over 140.000 svenske kvinner utsatt for grove seksuelle overgrep. Dessuten: et stort antall kvinner tør ikke lenger bevege seg utendørs om kvelden. Enkelte kvinner har fått bevæpnet politibeskyttelse for å kunne jogge en tur i skogen. Frykten sprer seg.

Og antall overgrep øker, år for år.

Vil vi fortsette å ofre våre kvinner og barn på multikulturens alter?

Human Rights Service


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.