Gresk politi holder kontroll med migranter som demonstrerer under EU-kommissær Ylva Johanssons besøk i en flyktningleir på Samos den 29. mars 2021. Foto: Michael Svarnias / AP / NTB.

Tysklands regjering ser med stigende irritasjon på sekundær­migrasjonen fra Hellas av personer som allerede har fått asyl av greske myndigheter, rapporterer Der Spiegel.

Den føderale tyske migrasjons- og flyktningetaten (BAMF) opplyser at 2900 personer som er blitt anerkjent som flyktninger i Hellas, har søkt asyl i Tyskland i løpet av årets tre første måneder – altså nesten tusen personer pr. måned.

Ifølge det tyske tidsskriftets opplysninger kom det bare i påskehelgen mer enn 300 afghanere til forskjellige flyplasser i Tyskland, der de umiddelbart søkte om asyl.

Sekundærmigrasjonen fra Hellas til Tyskland har skutt fart etter at en tysk administrativ domstol i januar satte bom for retur av migranter fra Tyskland til Hellas. I henhold til domstolen er ikke forholdene for migranter i Hellas tilfredsstillende.

Dette skal for tiden være det mest presserende problemet for det tyske innenriks­departementet, og Tysklands regjering har derfor lagt press på Hellas for at greske myndigheter forbedrer situasjonen for migranter der til lands.

EU-kommisjonen overveier dessuten å gå til sak mot Hellas fordi forholdene grekerne tilbyr migranter, ikke tilfredsstiller en minimumsstandard.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.