Migranter i en gummibåt ankommer Skala Sikaminias på den greske øye Lesbos eskortert av et Frontex-skip den 28. februar 2020. Foto: Michael Varaklas / AP / NTB.

Tyskland gav i fjor opphold til 12.300 migranter som allerede hadde fått flyktning­status i Hellas, viser tall fra den tyske migrasjons- og flyktning­etaten (BAMF) som avisen Welt am Sonntag har fått innsyn i.

Flesteparten av asylantene det gjaldt, kommer fra Syria eller Afghanistan.

Bakgrunnen for at så mange har fått opphold i Tyskland, er at tyske domstoler ved en rekke anledninger har satt foten ned for retur av asylsøkere til Hellas fordi greske myndigheter etter deres oppfatning tilbyr så liten sosial sikkerhet at retur ville være ensbetydende med umenneskelig behandling.

300.000 personer søkte om asyl i Tyskland i fjor, og de aller fleste av dem har enten hoppet av en asylprosess i første ankomstland, eller helt unngått å bli registrert der før de ankommer Tyskland, opplyser Welt am Sonntag.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.