Riksmålsforbundets mediepriser for 2021 går til Sturle Scholz Nærø, Rima Iraki og Anne Cathrine Straume.

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Rima Iraki, kjent som programleder i Dagsrevyen, som trekker det lengste strået.

– Rima Iraki utmerker seg med effektiv formidling uten jåleri. Gjennom treffsikker språkbruk får hun fram nyanser i viktige temaer uten at seere faller av lasset på grunn av fremmedord eller annet fiksfakseri, sier juryleder Hans Rossiné i en pressemelding.

Det er Aftenposten-journalist Sturle Scholz Nærø som får Gullpennen. Den får han for sin evne til å gi hverdagsjournalistikken et løft, ifølge juryleder Tom Egeland.

Lytterpris-vinner Anne Cathrine Straume, som er litteraturkritiker og kulturjournalist i NRK Radio, får skryt av juryen for sin frodige og stødige bruk av moderne riksmål, også kalt moderat bokmål.

– Anne Cathrine Straume formidler sitt innhold med fortellerglede, mens alvoret blir tilsvarende stort når hun vender tommelen ned, uttaler juryleder Kalle Lisberg.

På grunn av koronarestriksjonene er det usikkert når prisoverrekkelsene kan finne sted, opplyser Riksmålsforbundet.

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.