Jon Helgheim (FrP). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

FrP-politiker Jon Helgheim ble grovt skjelt ut etter et Facebook-innlegg om manglende tiltak mot smitten i innvandrermiljøer. Nå advarer han mot at fornuftig debatt ødelegges av hat.

Det begynte med at Helgheim kritiserte myndighetene for å prioritere feil i tiltakene mot smittespredning. Etter Helgheims mening bør det rettes større fokus mot stor reisevirksomhet blant personer i innvandrermiljøer. Han mener dette medfører langt større smittespredning enn for eksempel båttrafikk i gjestehavner langs fjorden.

På grunn av skyhøy smitte blant innvandrere i Oslo og andre byer, har regjering og lokalpolitikere stengt gjestehavner. Dette ødelegger påske nummer to for tusenvis av nordmenn.

I gjestehavner er det meget lett å ivareta smittevernregler. Det er absolutt ikke der smitten sprer seg, skrev Helgheim blant annet.

Han så seg raskt nødt til å legge ut en oppfølgende Facebook-post om saken:

På onsdag la jeg ut et innlegg som påpekte hvor meningsløst det er å stenge gjestehavner i Oslofjorden, når det er blant innvandrere i byene mesteparten av smitten er. Det er fritt frem for reiser til Pakistan, Somalia, og Tyrkia der smitterisikoen er skyhøy, men forbudt å gjøre masse aktiviteter i Norge, selv der smitterisikoen nærmest er ikke-eksisterende.

Jeg kritiserte politikerne for feilslåtte tiltak, jeg kritiserte ikke innvandrere.

Helgheim er vant til å få mye kjeft for sine utspill, men ble denne gangen temmelig satt ut over «responsen» han ble møtt med:

Dette innlegget medførte en flom av sinne og hat fra nordmenn og innvandrere. Det er virkelig ikke grenser for hva folk får seg til å skrive dersom du påpeker noen helt åpenbare fakta som omhandler innvandring.

Her er et eksempel på de typen «respons» Helgheim fikk fra de tolerante og gode menneskene på Facebook:

Faksimile fra Facebook-kommentar.

Jon Helgheim advarer mot følgene av slik hatefull opptreden i det offentlige, og er oppgitt over misforstått snakk om «rasisme»:

Det er dette hatet som fører til den enorme berøringsangsten, som igjen er en stor grunn til stadige nedstengninger. Mesteparten av smitten er blant innvandre, det er et udiskutabelt faktum. Det er ikke rasistisk å påpeke dette.

Han kritiserer myndighetene for ikke å våge å si klart fra om hvor smitten er sterkest:

Det er ikke det minste rart at regjeringen vegrer seg for å sette inn målrettede tiltak når reaksjonene kan bli så voldsomme. Det krever nemlig en sterk rygg å stå imot dette hatet, det har ikke regjeringen.

Ifølge Helgheim mangler Norge de mest åpenbare tiltak i denne forbindelse:

Det har stort sett vært null kontroll på flyplassene og tiltakene er ikke innrettet mot der smitterisikoen er størst. Det aller mest alvorlige er likevel at angsten for å snakke om problemer knyttet til innvandring, rammer innvandrere aller hardest.

Helgheim mener det er andre enn innvandrerne selv som står for det hatet som øses ut mot dem som tar opp slike saker:

I frykt for hatet fra nordmenn som blir såret på vegne av innvandrere, lar man være å iverksette målrettede tiltak for å beskytte innvandrere mot smitte. Dette fører til at innvandrere i langt større grad blir smittet og alvorlig syke.

Det er tydeligvis bedre for de politisk korrekte at innvandrere blir alvorlig syke og dør, enn at de blir rammet av sannheten.

Les også: FHI slår hull på mytene om årsaken til at innvandrere er over¬representert når det gjelder korona¬smitte

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.