For å bli forlatt alle våre synder, trenger vi bare tro på Jesus ved å «bekjenne med vår munn at Jesus er Herre, og tro i vårt hjerte at han var reist opp fra de døde». Da ringer de fleste fornuftsalarmer. Det er for godt til å være sant, for ingenting er gratis, eller hva?

Det var alt annet enn gratis; det var en uoverkommelig pris. Gud i sin allvitenhet fant det nødvendig å tilgi oss. Til tross for at han visste at de fleste ville le av det, så gav han alt for at vi skulle kunne ta imot frelse. Men det er et mysterium.

Hvorfor fant Gud det nødvendig å gå så langt? Jeg mener det er spørsmålet som avdekker svaret. Hvis noen ofrer alt for noe som helst, så er det en grunn til det. Når det gjelder Gud, i sin allvitenhet, så er det en grunn de fleste ikke forstår enda. Han kjente oss før vi ble født, sier Skriften. Hva betyr det? For å bli litt filosofisk: Hva var det som skjedde før vi ble født som vi ikke husker? Hvorfor er vi her hvis det ikke er her vi skal være i en evighet, hva nå enn en evighet egentlig er? Og hvorfor er det hele nødvendig?

Uansett hva svaret på disse spørsmålene er, så fant Gud det nødvendig å gjøre offeret denne langfredagen. Han gjorde det fordi han elsket oss selv når vi var syndere. Derfor gjorde han også det vanskeligste en far noengang kan gjøre. Og sønnen, som var sant Gud og sant menneske (ifølge Paulus), var den eneste som kunne betale prisen, og han gikk frivillig til korset da han også visste hvorfor det måtte til.

Dette er langt fra bevis nok, men handlingen gjør sannelig opp for bevisbyrden. Så forstå det den som prøver, og tro det den som kan.

Min siste sang, av fire, for påsken ønsker jeg å dele direkte her i Document.no, og den heter «Son of God». Det er en hyllest til hele Jesu liv her på jorden slik vi leser det frem til Kristi himmelfartsdag. Alle mine sanger er copyright free og kan lastes ned gratis via lenken under videoen. Der ser dere også de tre andre videoene om dere gikk glipp av dem.

Med det sier jeg god påske, og Gud velsigne dere alle.

Videoboksen over viser en svart skjerm, men er likevel den beste versjonen av musikkvideoen «Son of God,» for den er uten den slørete ‘tåkeeffekten’ rundt kantene som i eksemplet under.

Last ned alle sanger og videoer her. (.mp3 er lydfiler og .mp4 er videofiler)

Her er alle sangene, om dere gikk glipp av noen:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.