Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe avlegger sin stemme på Møvik skole i Kristiansand under komunestyre- og fylkestingsvalget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Det er medvind for Demokratene, som har hatt en enorm medlemsvekst siden nyttår. Nå stiller partiet i alle 19 valgfylker med mål om å sikre seg reell rikspolitisk innflytelse, melder partiet i en pressemelding.

Demokratene definerer seg som et antiglobalistisk parti, som vil sette Norge først og styrke landets uavhengighet og selvbestemmelse. Partiet er det første som definerer seg selv på skalaen for globalistisk og antiglobalistisk politikk. Demokratene vil melde Norge ut av EØS og FN, samt trekke landet ut av ACER-avtalen, Parisavtalen og Marrakesh-avtalen, og heller fremme naturlig handel og samkvem med andre land.

Partiet har hatt enorm medlemsvekst siden nyttår, da en rekke nasjonalkonservative tillitsvalgte forlot Fremskrittspartiet for å satse på Demokratene som riksparti.

Partiet har medvind. I Resetts valgmåling toppet Demokratene listen med 34,2 prosent oppslutning.

– Demokratene stiller til valg på et nytt program som blir offentlig i mai. Det må betegnes som grunnleggende nasjonalkonservativt, med en sterk sosial profil, der det norske folk skal ha førsteprioritet, sier partiets talsmann Geir Ugland Jacobsen.

Jacobsen sier at det norske folk kan gjenvinne kontrollen over eget land i det kommende valget, om de ønsker.

– Partiet mener bestemt at regjering, storting og kommuner trenger sterkere folkelig forankring, og har et mål om å innføre direktedemokrati á la Sveits, med hyppige og bindende folkeavstemninger både sentralt og lokalt. Vi ser at vi møter et stort behov, og henter velgere over hele det tradisjonelle politiske spekteret. 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.