Demokratene vokser ytterligere når Selvstendighetspartiet slår seg sammen med partiet. Fylkesleder i Oslo, og talsmann for Demokratene, Geir Ugland Jacobsen, kan se fram til at flere politikere melder seg på listene. Foto: Foto: Fredrik Hagen / NTB

Partiet Demokratene vokser ytterligere. Nå melder Selvstendighetspartiet at de slår seg sammen med Demokratene. Målet er et stort og sterkt nasjonalkonservativt parti.

«Etter noen ukers konstruktive samtaler, er Demokratene og Selvstendighetspartiet (SHP) blitt enige om å forene krefter. Ledelsen i begge partier ser det som svært viktig at den nasjonalkonservative siden i norsk politikk nå innretter seg pragmatisk, for å sikre en sterk representasjon på Stortinget fra høsten av. Mange småpartier, med samme mål og politikk, virker forvirrende på velgerne», skriver Selvstendighetspartiet i en pressemelding.

«Selvstendighetspartiet vil derfor gå inn i Demokratene ved at aktiviteten i SHP legges ned i løpet av kommende uke etter avgjørelse i et samlet sentralstyre i SHP, som formaliseres i landsmøte i februar. Alle partiets medlemmer og støttespillere oppfordres til å melde seg inn i Demokratene for å påvirke videre politikk og støtte. Målet er å gi velgerne et ryddig og omforent nasjonalkonservativt alternativ med politikere på listene som er kompetente til å styre Norge til folkets og nasjonens beste. Demokratene vil, etter integrering av SHP, i de nærmeste ukene også ta initiativ til samordning med andre partier som de mener har noe å tilføre.»

Flere Frp’ere gikk over til Demokratene etter Frps sentralstyre valgte å ekskludere Geir Ugland Jacobsen som følge av en konflikt om tilliten til partileder Siv Jensen og partiets politiske retning.

Demokratene har siden den gang satt sammen et nytt lag i Oslo. Nå vil de få flere politikere å stille med i valgfylkene til høsten.

«Vi ønsker alle gode tillitsvalgte og medlemmer i SHP velkommen. Sammen lager vi et sårt tiltrengt alternativ for norske velgere, i et revitalisert og landsdekkende Demokratene», sier Fylkesleder i Oslo, og talsmann for Demokratene, Geir Ugland Jacobsen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.