Geir Ugland Jacobsen. Foto: Geir Furuseth

Organisasjonsutvalget i FrP har startet en prosess om en mulig eksklusjon av fylkesleder i Oslo, Geir Ugland Jacobsen. Bakgrunnen skal være at Ugland Jacobsen har markert uenighet med Siv Jensen på flere punkt. Ugland Jacobsen har åpent frontet at FrP bør være et nasjonalkonservativt parti. Dét har ikke falt i god jord hos Siv Jensen.

Ugland Jacobsen er frittalende. Han skrev på Facebook at han trodde det har skjedd valgsvindel i USA og ble intervjuet av VG. Sylvi Listhaug sa det var «ingenting» som tydet på at partifellen hadde rett. En klar avstandtaken.

Eksklusjonssaker av en fylkeslagleder er sjelden kost. Det kommer på toppen av at Siv Jensen har fått hard kritikk for budsjettforliket. Spørsmålet er hvor mange som deler Ugland Jacobsens oppfatning. Ved en eventuell eksklusjon vil det være sannsynlig at de melder seg ut.

Fylkesstyret har innkalt til møte torsdag for å drøfte prosessen mot Ugland Jacbosen. Styret skal avgi en uttalelse til organisasjonsutvalget.

Oslo er kjent for å ha mange nasjonalkonservative tilhengere. I Bergen ble lokallaget lagt ned.

Kilder: TV2 og Dagsavisen.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.