Texas-guvernør Greg Abbott (R) erklærte delstaten for åpnet for noen uker siden. Nå får vi se de første resultatene. De er veldig oppløftende. Foto: AP /LM Otero/ NTB

Texas gikk imot president Bidens koronaråd og opphevet munnbindpåbudet og åpnet næringslivet for fullt tidligere i mars. Det er nå omtrent tre uker siden guvernør Greg Abbott (R) erklærte delstaten for åpnet. Nå får vi se de første resultatene.

Andelen av påvist koronasmitte blant de som testes er kraftig redusert, og lavest siden helt i starten av pandemien. Antallet innlagte på sykehusene er lavere enn på et halvt år. I totale tall er antall påviste smittetilfeller de laveste siden juni 2020.

Abbott annonserte avslutningen av alle former for restriksjoner 2. mars, og fra 10. mars var absolutt alt åpnet opp i Texas. President Biden var svært kritisk, og sa i den sammenheng:

– The last thing we need is Neanderthal thinking, that, in the meantime, everything’s fine, take off your mask, forget it. It still matters.

Noen uker senere er smittetallene lave, og alle som ønsker det vil få vaksine. Men det er, som Abbott skriver på Twitter, helt frivillig.

The 4.95 percent test positivity rate is the lowest the state has seen since the start of the pandemic.

According to the Texas Department of State Health Services, at least 1,900 new virus cases were reported on Sunday, which is the lowest daily number the state has seen since early June.

Data from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention shows that the seven-day moving average number of cases in Texas dropped to the lowest level since mid-June. According to the CDC, Texas was averaging 3,783 daily cases as of March 27.

I alt har Texas rapportert om 2,3 millioner registrerte tilfeller av koronasmitte. 47.156 av de med påvist smitte har dødd, men hvor mange av dødsfallene som skyldes koronaviruset og ikke av andre underliggende sykdommer er ukjent.

Mississippi åpnet opp samfunnet omtrent samtidig som Texas. Også der er utviklingen positiv.

Like Texas, Mississippi has seen a drop in virus cases and hospitalizations. According to CDC data, as of Saturday Mississippi was seeing an average of 254 daily cases, which is a decrease from the previous month, where the state was averaging around 520.

According to the state’s health department, Mississippi also saw a drop in COVID-19 hospitalizations, reporting 238 hospitalized patients with confirmed infections this past Friday, which is the lowest the state has seen since May.

 

 

Newsweek

Klima Antiklimaks – boken alle skattebetalere trenger:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂