Det er registrert ni dødsfall og 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZenecas vaksine i Tyskland. Nå vurderer vaksinekomitéen å anbefale stans i vaksinering av alle under 60 år.. Arkivfoto: Alvaro Barrientos / AP / NTB

Tysklands vaksinekomité planlegger en anbefaling om kun å gi AstraZenecas covid-19-vaksine til personer over 60, melder tysk avis.

Augsburger Allgemeine sier beslutningen kommer fram i et utkast til ny vaksineanbefaling, som avisen har fått innsyn i.

Endringen kommer etter at det tirsdag ble kjent at 31 personer har fått blodpropp etter å ha fått vaksinen. 29 av disse var kvinner i alderen 20 til 63 år. Ni pasienter døde.

I 19 av tilfellene ble det også påvist lave blodplateverdier, en tilstand som kalles trombocytopeni.

Først i slutten av april vil vaksinekommisjonen ta stilling til om de som har fått dose 1, og er under 60 år, også skal få dose 2.

Krisemøte

Storbyene Berlin og München har allerede sluttet å gi vaksinen til personer under 60 inntil videre. Forrige uke besluttet også regionen Euskirchen i Nordrhein-Westfalen å ikke gi vaksinen til kvinner under 55 år.

Tysklands helseminister Jens Spahn har tirsdag kveld innkalt helseministrene i delstatene til digitalt krisemøte for å diskutere utviklingen.

Gjenopptok

I likhet med mange andre land i Europa gjenopptok Tyskland vaksineringen med AstraZeneca, som nylig endret navnet til Vaxzevria, etter at EUs legemiddelverk EMA konkluderte med at den var effektiv og trygg.

Der Spiegel sier at i de åtte forbundsstatene som deler informasjon om kjønn og alder på de vaksinerte, har rundt 1,78 millioner kvinner under 70 år fått AstraZenecas vaksine.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.