EU-kommisjonen forbereder seg på å gå til sak mot AstraZeneca for svikt i leveransene av vaksinedoser, melder NTB. Et flertall skal ha stilt seg bak spørsmålet om et potensielt søksmål under et møte blant EU-landenes ambassadører i Brussel onsdag.

Målet å tvinge AstraZeneca til å levere de vaksinene som er lovet i kontrakten med EU, ifølge en diplomat.

Informasjonen er gitt til Politico fra kilder i diplomatiet. Avisen viser til opplysninger fra en ikke navngitt kilde i Italias helsedepartement.

Den 14. april ble det kjent at EU ikke vil forlenge kontraktene med AstraZeneca og Johnson & Johnson neste år, angivelig fordi EU-kommisjonen og mange av EU-landene er enige om etter hvert å droppe vaksiner som baserer seg på såkalt virusvektor-teknologi.

Flere land har stoppet vaksinering med AstraZeneca, blant annet Danmark.

Flere tilfeller av blodpropp er meldt inn etter vaksinering med AstraZeneca. Først nektet selskapet for at blodpropp var en bivirkning av vaksinen, men norske forskere har påvist sammenheng mellom AstraZenecas vaksine og blodpropp.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.