Et medlem av staben ved vaksinesenteret i Ebersberg nær München forbereder seg på å sette en AstraZeneca-vaksine. Foto: Matthias Schrader/AP/NTB

Det er 25 flere enn det myndighetene opplyste 18. mars, melder Reuters.

Det oppjusterte tallet ble lagt fram torsdag av det britiske legemiddeltilsynet MHRA. De 30 tilfellene er registrert blant 18,1 millioner vaksinasjoner.

I tilsynets rapport står det at det ikke er innmeldt noen slike tilfeller etter bruk av koronavaksinen fra Pfizer og Biontech.

Britiske myndigheters linje er fortsatt at de mener fordelene ved AstraZeneca-vaksinen oppveier eventuell risiko for blodpropp.

Danmark har satt bruk av AstraZeneca-vaksinen på pause foreløpig fram til 19. april. Norge har stanset bruken av vaksinen til 15. april.

Sverige og Tyskland fortsetter å bruke vaksinen, men kun på eldre mennesker.

Det tyske Paul-Ehrlich-Institut, underlagt helsedepartementet, opplyste onsdag at det er registrert 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen. 29 av dem var kvinner i alderen 23 til 60 år, og ni av dem er døde.

I Norge er det meldt om fire personer som har dødd av blodpropp etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. Norge satte vaksinen på pause 11. mars.

Det er ennå ikke påvist en sammenheng mellom de alvorlige tilfellene av blodpropp og vaksinen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.