Ytringsfriheten er ingen selvfølge lenger. Det fikk Veslemøy Lian erfare en ettermiddag i 2020, da hun tok med hunden sin en tur til fødebyen Trondheim. Torget ble rasert av sinte motdemonstranter under en Sian demonstrasjon. Det Lian bevitnet satte så dype spor at hun var nødt til å gjøre noe, og det ble starten på en reise Lian neppe hadde sett for seg.

I kveld står ytringsfrihetsforkjempere Veslemøy Lian sammen med journalist Rebecca Mistereggen i Documents studio og forteller om hvordan de «gule skjortene» ble til, hvorfor kampen om ytringsfriheten er så viktig og hva hun har blitt utsatt for det siste året.

Sendingen skulle egentlig sendes søndag, men grunnet tekniske utfordringer i helgen ble vi nødt til å utsette:

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.