Monica Aafløy Hansen. Foto: Jødisk Museum

Monica hadde meldt seg som frivillig til å hjelpe ved en helsestasjon i Oslo og fikk derfor AstraZeneca-vaksinen. I helgen døde hun av blodpropp.

Den er tidligere journalisten Monica Aafløy Hansen døde kort tid etter at hun fikk vaksinen, og legene mistenker at dødsårsaken har sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver Avisa Oslo.

Det var Jødisk Museum i Oslo som først omtalte dødsfallet på Facebook.

Monica Aafløy Hansens familie bekrefter opplysningene overfor avisa.

– Det er med stor sorg Jødisk Museum i Oslo og museets venneforening har mottatt meldingen om Monica Aafløy Hansens plutselige bortgang. Hun ble bare 54 år, skriver museet på sin Facebook-side.

Etter det Avisa Oslo erfarer fikk Hansen sterk hodepine fredag kveld. Da hun våknet neste dag var hodepinen enda sterkere. Hun kontaktet da legevakta i Tønsberg, hvor hun var på besøk, som rekvirerte ambulanse som fraktet henne til Rikshospitalet.

Fra Jødisk Museums Facebook:

Monica har i flere år vært et tydelig og synlig medlem av venneforeningens styre. Etter planen skulle hun ha gått ut av styret nå i april etter mange års tjeneste.

Hun var et livlig og alltid smilende element på museets arrangementer. Monica hadde også ansvaret for museets nyhetsbrev, men de fleste av museets besøkende vil nok huske Monica der hun smilende serverte suppe eller solgte varer på venneforeningens sommerfester og markeder.

Etter mange år som journalist i ukebladet Hjemmet ble hun for få år siden selvstendig næringsdrivende. Hun jobbet som frilansjournalist og utdannet seg til Oslo-guide. Monica hadde mange interesser, noe som gjorde henne til en interessant samtalepartner. Hun var godt bevandret i nyere historie, Europas kongehus og ikke minst alt om hennes yndlingsby, Roma.

Vi, de ansatte ved Jødisk Museum i Oslo og forhenværende og nåværende styremedlemmer i museets venneforening, kommer til å savne humoren, tiltakslysten og hjelpsomheten Monica delte av. Monica etterlater seg en mor og en bror. Våre tanker går spesielt til dem.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.