Jødiske innbyggere i Sverige føler seg stadig mer utrygge. Illustrasjonsfoto: Pixabay. 

Antisemittismen vokser i Sverige. De store svenske mediene vil helst skylde på alt annet enn muslimsk innvandring, og har kommet opp med en temmelig absurd forklaring de neppe tror på selv.

I innvandrertette svenske byer som Malmö og andre er antisemittismen et problem i stadig utvikling. Document har nylig omtalt dette, blant annet her.

En ny rapport om antisemittisme i Malmös førskoler, skoler og øvrige utdanningsinstitusjoner viser et utbredt hat mot jøder, hvor elever helt ned i 10-årsalderen utsettes for hets. Hatet mot de jødiske elevene kommer primært fra jevngamle elever fra Midtøsten. Ved en skole utløste historieundervisningen Hitler-mani.

Rapporten Antisemitism och det judiska minoritetskapet i Malmös förskolor, skolor, gymnasier och vuxenutbildning av forsker Mirjam Katzin ved universitetet i Lund har avdekket at jødehatet ikke er forbeholdt elevene, men også forekommer blant personalet i skolene, skrev Document blant annet.

For de innvandringsvennlige svenske mediene er dette et vrient dilemma. På den ene side vil de gjerne ta avstand fra jødehat. Men samtidig vil man ytterst nødig kritisere den massive muslimske innvandringen, den bør jo for all del ikke settes i sammenheng med noen negative utviklingstrekk i samfunnet. Den er som kjent bare berikende.

Dermed har man kommet opp med en fiffig løsning. Det gjelder å skyve skylden for jødehatet over på noen andre, og i jakten på «alternative syndebukker» har man i den politisk korrekte aktivistavisen Dagens Nyheter vært nokså kreative.

Fria Tider omtaler dette i en artikkel: :

Svenska «Trumpanhängare» och «vaccinmotståndare» driver på antisemitiska attacker mot judiska elever i Malmö. Det uppger i alla fall Dagens Nyheter.

Fria Tider forsetter, og beretter om bakgrunnen for saken:

I en ny rapport har Malmö stad tillsammans Judiska församlingen kartlagt antisemitism inom skolan.

Enligt rapporten finns «en tydlig förekomst av hatbrott mot individuella judar, av såväl verbal som fysisk natur, i Malmös skolor».

«I princip alla intervjuade elever har varit med om verbala eller fysiska angrepp av något slag någon gång», skriver Malmö stad.

Det er dette som har fått Dagens Nyheter på banen, med en usedvanlig oppsiktsvekkende konklusjon. Fria Tider beretter:

Rapporten har fått stor uppmärksamhet i media, och i en osignerad ledarartikel kräver Dagens Nyheter krafttag mot fenomenet – som tidningen bland annat skyller på «svenska Trumpanhängare» och «vaccinmotståndare».

«Vi har vetat. Ändå fortsätter det. Antisemitismen i Malmö, liksom i landet i stort, kommer från flera håll. Den frodas hos nazistgrupper som NMR, den pyr bland vissa av vänsterns ‘Israelkritiker’ och den får ny luft av konspirationsteorier hos allt från svenska Trumpanhängare till vaccinmotståndare», skriver DN.

Denne formen for bisarr historiefortelling påkaller naturlig nok reaksjoner hos de noe mer virkelighetsorienterte aktører som fortsatt finnes i svensk presse:

Per Gudmundson på Bulletin.nu är dock inte imponerad av DN:s analys av läget i Malmö utan kommer med en egen förklaring till fenomenet.

«Den ökande antisemitismen i Sverige är det förväntade utfallet av den förda invandringspolitiken. Inte sällan påhejad av just de opinionsbildare som påstår sig vara oroade nu», skriver han.

I et land som importerer hundretusenvis av mennesker med anti-jødiske holdninger, trenger man faktisk ikke lete så veldig lenge for å finne de reelle årsakene til at nettopp antisemittismen vokser.

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.