Pope Francis and Grand Imam of al-Azhar Sheikh Ahmed al-Tayeb kiss each other after signing a document on fighting extremism, during an inter-religious meeting at the Founder’s Memorial in Abu Dhabi, United Arab Emirates, February 4, 2019. REUTERS/Tony Gentile

Jeg kom til å tenke på dette, og at mørket akselerert senker seg over jorden etter å ha lest «Marine Le Pens fremgang bekymrer pave Frans» skrevet av Christian Skaug på document.no 17/3/21. Det er rimelig sensasjonelt. For når katolikkenes leder er venstreradikal og på lag med globalismen og flørter med islamismen, da er han kommet på lag med en tro som overhodet ikke samsvarer med de tidlige kristnes. Jeg har nettopp lest boken til amerikaneren David Bercot som i norsk oversettelse heter «La de første kristne komme til orde», utgitt i fjor. Perioden beskrevet daterer seg fra omtrent år 90 til 313, Den gang var dyp tro og god menighetsorganisasjon med nestekjærligheten i bunn deres våpen til respekt og stor kristen omvendelse, i Romerrikets tid.

Historisk kom krigsherren Mohammed til makten ca 600 år etter Jesus Kristi. For han ville etterape den makten de tidlige kristne etter hvert hadde fått, og han la dem for hat. Han erklærte derfor jødene som sine evige dødsfiender til total nedkjempelse. Det har hans etterkommere tatt helt bokstavelig, som diktert dem av Koranen. Og nå mer enn 1500 år senere, driver de stadig på. Og viktig i den kampens sammenheng er at nåtidens globalisme-farsott er en gavepakke til muslimene, som startet ut med sverdet i hånd fra Mekka og Medina på den arabiske halvøya. Og derfra har de stadig spredd seg ut og blitt mange og trengt seg inn verden over uten å integrere seg, en bevisst plan. Deres fanatiske ledere og deres kvinnesyn forklarer dette.

Men tilbake til nåtiden, Paven oppfordrer nærmest til revolusjon. Han sa: «De unge er hovedpersonene i denne forandringen. I 2013, like etter at jeg var blitt valgt til pave, var jeg i Rio de Janiero og der sa jeg til de unge: Lag uro! Det er viktig. Tiden er inne for en revolusjon. Verden vil ikke høre. Regjeringene toner ned appellene fra de unge. Regjeringene er svake. Det er opp til de unge og de eldre å sette mot i dem.»

At Paven i et møte i Vatikanet bare for få dager siden repeterte dette, samt at i forbindelse den «økologiske overgangen» i Frankrike sa seg bekymret for at Le Pen kunne bli fransk president neste år, det er virkelig politikk det. Sågar sa han at populismen bekymret ham. Men samtidig «at en god regjering må stole på borgerne og lytte til dem». Snakk om å tale ut fra begge sider av munnen samtidig. Er han senil som Joe Biden?

Forstå Paven den som kan, kanskje våre biskoper gjør det? Sistnevnte, som jeg heller ikke forstår, burde lese boken om de første kristne og forstå hvor totalt langt «utenfor» både de og Paven nå er kommet. Og de burde lese «Nowhere to Turn for Safety», The persecution of Christians, February 2021, skrevet 17/3/21 på engelsk av Raymond Ibrahim, dvs som Gjesteskribent på document.no. Her fortelles det om systematisk forfølgelse av de kristne – fremdeles i denne vår «opplyste», like ubarmhjertige tid. Men tro ikke at godhetene selv, Erna Solberg, og hennes forbundsfeller EU eller FN bryr seg det spøtt. Nei, disse prektige har bare tid til seg selv og egen makt å bekymre seg over. Kanskje det at våre biskoper heller ikke lenger tør skikkelig stå frem til de stakkars, forfulgte kristnes støtte, bare til muslimenes fordel, det forklarer brutalt noe om virkeligheten. Feighet i annen potens.

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.