Elbil lades opp i Bjørvika, Barcode. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

MDGs kamp mot bilen når nye høyder, igjen. Det er ikke nok å kutte fossil-biler, nå blir elbilen også malt i en dyster farge. MDG-politiker Tom Kristian Berger sier elbiler støyer og forurenser med mikroplast.

– Elbiler støyer, og dekkslitasje medfører utslipp av mikroplast, sier Berger i Gamle Oslo MDG til Avisa Oslo.

Bergers uttalelse kommer i forbindelse med et intervju i Avisa Oslo, hvor han annonserer at MDG ønsker å gjøre Operagata bilfri. Berger mener det er urettferdig at bilene skal ta så mye plass, og mener at fotgjengere og syklister må få krysse veien når det passer dem. Oslo skal være en by for mennesker, ikke for biler, sier han.

At elbiler støyer, er et krav fra EU. Kravet om at alle nye typegodkjente el- og hybridbiler utstyres med lyd når de kjører i 20 km/t eller saktere, trådte i kraft 1. juli 2019. Reglene gjelder også for elbiler produsert før kravet ble iverksatt.

Hensikten med støyen er at elbiler, som i utgangspunktet er stillegående, ikke skal skape farlige situasjoner for myke trafikanter.

Avisa Oslos journalist spør Berger om det ikke er nok nå, i og med at majoriteten av nordmenn går til anskaffelse av elbil, slik MDG ønsker:

Er ikke dette nok? Nå er jo folk i ferd med å kjøpe elbil alle mann, akkurat som dere ønsker, men likevel skal bilene vekk?

– Elbiler støyer, og dekkslitasje medfører utslipp av mikroplast, men jeg ser argumentet, sier Berger.

Bilfri by står øverst på agendaen hos Miljøpartiet De Grønne, uavhengig av elektrifisering av bilparken, og det til tross for at elektrifisering er MDGs løsning på den omstridte klimakrisen.

Det som en gang ble rost opp i skyene som klimavennlig, blir nå gjort syndig. Ingenting er bra nok i kampen mot «menneskeskapte klimaendringer.»

Bilhatet i MDG mot nye høyder: Vil stanse alt salg av nye fossilbiler i 2023

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.