Gina Carano er både vakker og sterk i sine meninger, en sjelden kombinasjon i dagens Hollywood. Foto: Markus Schreiber/AP/NTB

Kronprinsesse Victoria er den siste i en uendelig rekke av celebriteter som etterlyser mer mangfold. «Mangfold er vår styrke» har blitt som et bønnerop, et Hare Krishna for de politisk korrekte. Men hva mener de med mangfold? Og er mangfold virkelig en styrke?

Som Document skrev om nylig, etterlyser Sveriges kronprinsesse Victoria mer mangfold. Hun nevner særlig motebransjen.

Kronprinsessan Victoria kräver mer «mångfald» och en mer «inkluderande» modebransch. Det sade hon när hon öppningstalade på Stockholm Fashion Week idag.

Hva slags mangfold er hun ute etter? Et kjapt søk på Google viser en liste på 173 LGBT-personer blant motedesignere. Vil Victoria kvotere inn heteroseksuelle designere? Jeg tviler, for å si det mildt.

Riktignok finnes det heteroseksuelle moteskapere, som Tommy Hilfiger og Calvin Klein (selv om det antydes at sistnevnte egentlig er mer interessert i jenter enn kvinner).

Men det er ingen som ønsker mangfold, snarere tvert imot. Kanselleringer er i vinden, og mektige folk i Big Tech fører an. Et ferskt eksempel er skuespilleren Gina Carano, som ble sparket fra Disney+ og suksessen The Mandalorian etter det som blir kalt avskyelige utspill på sosiale medier.

Hun blir anklaget for jødehat etter å ha skrevet følgende på Twitter:

Jews were beaten in the streets, not by Nazi soldiers but by their neighbors … even by children. Because history is edited, most people today don’t realize that to get to the point where Nazi soldiers could easily round up thousands of Jews, the government first made their own neighbors hate them simply for being Jews. How is that any different from hating someone for their political views?

Carano finner altså paralleller mellom demoniseringen av jøder i Tyskland på 30-tallet og demoniseringen av Trump-supportere, såkalte deplorables, som har pågått i mange år i USA. Dette er helt utålelig. Hun mister derfor en lukrativ jobb og taper et ukjent antall millioner dollar.

Men at man sammenligner stormingen av Capitol 6. januar med Pearl Harbor, 9/11 og (tro det eller ei) folkemordet i Rwanda er helt innafor. Se gjerne Dagsorden, fra 11. februar hvis du tror dette er «fake news».

Carano har også blitt anklaget for transfobi av en rasende mobb av transaktivister. Årsaken ser ut til å være at den tidligere MMA-fighteren ikke brød seg om å nevne sine foretrukne pronomen på sin biografi.

Clinton to the rescue

Heldigvis har vi «mangfoldseksperter» som styrtrike Hillary Clinton. Hun kommer faktisk til Norge i mars, kanskje kun virtuelt, for å delta under She Conference, som tidsriktig nok handler om kjønn og mangfold. Her kan vi blant annet lære om å våge å være sårbare. Ok, det er notert.

Clinton er naturligvis positivt innstilt til Norge, ettersom Clinton Foundation har mottatt hundrevis av millioner kroner i støtte fra norske myndigheter. Hun er dessuten så glad i mangfold at hun kaller dem som ikke stemmer slik hun ønsker det, for «deplorables». London bidrar med sin inkluderende borgermester Sadiq Khan. Også vår egen statsminister Erna Solberg deltar på konferansen. Du vet, hun som kaller klimaskeptikere for sammensurium og finner opp nye begreper som religiøs rasisme. Vår alles Erna, som mener nordmenn ikke har noen rettigheter til sitt eget land.

Det skal alltid ropes om manglende mangfold hvis de gruppene som er verdsatt av identitetspolitikkens filosofi, henger etter. Undertegnede skrev i mai 2019 om den absurde vervekampanjen den britiske hæren rullet ut, hvor de angivelige evnene til såkalte millennials ble fremhevet. Document skrev på samme tid om det svenske forsvaret, som ville rekruttere flere muslimer og feminister. Min kommentar den gang står seg også i dag:

«Det er en fullstendig outsourcing av forsvarsevnen i et allerede fortapt land. Det er historien om Romerriket og barbarene som gjentar seg.»

Men når Douglas Murray i sin bok Madness of Crowds påpeker at homoseksuelle single menn mellom 30 og 40 år tjener mye mer enn heteroseksuelle single menn i samme alder, er det ingen som krever at homsene betaler ekstra skatt for å omfordele.

Det kan ikke bevises at mangfold automatisk er en styrke for noe samfunn noe sted. I beste fall er mangfold nøytralt. Men generelt er heterogene samfunn preget av mindre konflikter og mindre vold. Oslo ser jo konsekvensene av mangfoldsutopien, med vold, voldtekter, økende vold mot lærere og en stadig svakere økonomi.

Den eneste formen for mangfold som tydeligvis ikke tåles, er et mangfold av meninger. Listen over folk som har blitt kansellerte, viser hvor lite «mangfold» som egentlig tolereres. En personlig favoritt er følgende:

Howard used the word ‘niggardly’ in reference to a budget. This apparently upset one of his black colleagues, who misinterpreted it as a racial slur and lodged a complaint. As a result, on January 25, Howard tendered his resignation.

For ordens skyld: Niggardly betyr usjenerøs, sparsommelig eller gjerrig, og har ingen rasistisk betydning.

Det er heller ikke akkurat mangfold som beskriver de såkalte USA-ekspertene. Alle mener stort sett det samme, og andre former for mangfold er vanskelig å finne når VG siterer ti av disse «ekspertene».

En teknologisk mafia jobber døgnet rundt for å stanse demokratisk debatt. Påskuddet er «hatefulle ytringer», noe så å si alle vestlige nasjoner har strenge lover rundt. Snart er det straffbart å påpeke at kun biologiske kvinner kan føde barn. Vi skal ikke bruke kjønnede begreper som «mor», som skal erstattes med det komplett idiotiske begrepet fødeforelder.

Vi er fullstendig på villspor. Vi har ikke behov for mangfold av den typen som etterlyses. Vi må vurdere mennesker individuelt, uansett kjønn, legning, religion, rase eller hvilket fotballag de støtter.

La oss kansellere ropene etter mangfold. Vi trenger ikke mer av denne typen mangfold.
Jeg savner samholdet. Men da må jeg trolig finne opp hvordan man reiser tilbake i tid.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂