AMC Theatres, som er den største kinokjeden i USA – og verden – har brått kansellert visninger av en dokumentarfilm som viser opplevelsene til detransitioners etter en kampanje fra transgendergruppe Queer Trans Project.

Ifølge PKI i Norge har «Angrere» de siste årene blitt brukt mer og mer som en oversettelse av det engelske begrepet detransition for å snakke om personer som levde som transkjønnet for deretter å gå tilbake til sitt tildelte kjønn.

Filmen er laget av liberale, og et av budskapene er at det er opp til dem å ta tilbake fornuften fra denne galskapen.

Ingen vei tilbake

Dokumentaren med tittelen «No Way Back: The Reality of Gender-Affirming Care» deler historiene til fem unge angrere og innsikt fra medisinske eksperter om skaden som gjøres når helsepersonell presser personer til kjønnsskifte. Fox News skriver om saken.

Produsentene av filmen hevder at AMC skrinlagte visningene som var planlagt å begynne 21. juni etter intenst press fra Queer Trans Project, som ikke hadde tilgang til å se hele dokumentaren.

Laura Becker, en angrer som er omtalt i filmen, kritiserte AMCs beslutning på mandagens «Fox & Friends»:

– Jeg synes det er utrolig farlig å skape denne presedensen ved å undertrykke ytringsfrihet, undertrykke synspunkter som i utgangspunktet bare er upopulære eller vanskelige å håndtere, sa Becker.

– I think it’s incredibly dangerous to set this precedent of suppressing free speech, suppressing viewpoints that basically are just unpopular or difficult to deal with, Becker said.

Build-a-Queer-sett for barn

Floridabaserte Queer Trans Project sender Build-a-Queer-sett (Bygg-en-Queer) til LHBTQ-individer som er i kjønnsskifte overgangen, inkludert brystbindere og transtape, som får visse «utstyr» til å se flatere eller mindre ut.

Gruppen skapte overskrifter nylig da det ble kjent at de sender disse byggesettene til barn og ber dem om å gjemme dem fra foreldrene.

Det er altså denne gruppen som lanserte en aggressiv nettkampanje som oppmuntret demonstranter til å sende brev til AMC-ledelsen for å få dem til å stoppe dokumentaren.


Gruppen tok deretter en seiersrunde etter at filmen ble kansellert, og skrev på sin nettside at fellesskapets raske handling er et vitnesbyrd om hvor viktig det er å heve stemmen mot skadelig innhold. Beslutningen om å trekke No Way Back fra AMC-teatrene er et skritt i retning av å fremme et mer inkluderende og respektfullt miljø, og skape positiv endring:

–We did it!»Our community’s swift action is a testament to the power of advocacy and the importance of raising our voices against harmful content. Your collective efforts have made a significant impact, and the decision to pull No Way Back from AMC theaters is a step towards fostering a more inclusive and respectful environment. Thank you for your dedication and commitment to creating positive change.

Becker forsvarte filmen og sa at den viser viktigheten av å ta opp psykiske problemer i stedet for å ta et hastig valg om transkjønnet medisinsk behandling. Hun begynte å gå over til en mann som tenåring ved å ta testosteron og fjerne brystene. Becker angret og gikk tilbake til kvinne da hun var 22 år gammel etter å ha blitt evaluert med PTSD.

Hun mener sunn fornuft og grensesetting er forsvunnet, spesielt når det gjelder barns helse og utvikling. De blir satt på et transportbånd-lignende system for å få kirurgi og hormoner som skaper permanente skader i stedet for å adressere deres faktiske psykiske helseproblemer.

– I think that there is a large scale eradication of boundaries and common sense, especially when it comes to children’s developmental health, she said.

– They are being fast-tracked on a conveyor belt-like system to getting surgery and hormones which create permanent damages instead of addressing their actual mental health concerns.

Det er opp til oss liberale å ta dette tilbake

Selv om Becker sa at saken er tverrpolitisk, er hun takknemlig for at konservative tar til orde. Hun sier at det er mange moderate, liberale og uavhengige, som prøver å øke bevisstheten om psykiske problemer og medisinsk etikk. Hun og filmskaperne er i denne gruppen, og mener at såkalte liberale eller progressive verdier har i dette tilfelle krysset grenser og skader folk, og de liberale er redde for for å si fra om det:

– There are many moderates, liberals and independents, such as myself and the filmmakers who are just trying to increase awareness about mental health issues and medical ethics. It’s not political, it is pro-gay. It is pro, you know, neurodivergent acceptance, all sorts of so-called liberal or progressive values. But in this case, the boundaries are being crossed to harm people, and the liberals are afraid to speak up about it.

I en uttalelse fra filmens distribusjonsselskap Deplorable Films sa de at det er helt åpenbart at de som foretok dette korstoget mot filmen ikke har sett den og at de står ved sine filmskapere;

– It is quite evident that those undertaking this crusade against this film have not had the courtesy of seeing it before taking such extreme actions to silence it. We stand by our filmmakers.

No Way Back har enda sin egen side på YouTube. I traileren hører vi Lisa Selin Davis, forfatter av boken Tomboy, som sier:

– Det er opp til oss liberale å ta dette tilbake. Jeg vil at liberale skal lage rom for gender mangfold, og det gjelder maskuline jenter og feminine gutter, uten å fortelle dem at de må forlate sine kjønn fordi de er annerledes.

Discreetly Receiving Your Build-A-Queer Kit. Grunnlegger av Queer Trans Project forklarer barna hvordan de diskret kan motta sitt Build– A–Queer byggesett i posten.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.