Komiker-legenden Dave Chappelle ble angrepet på scenen på Hollywood Bowl 3. mai. En mann løp mot Chappelle med en falsk pistol som skjulte et knivblad, og rev ham i bakken. Sikkerhetsvakter rettet situasjonen.

Angriperen Isaiah Lee (23) ble først arrestert, mistenkt for overfall med dødelig våpen.

He had been carrying a replica handgun that had a blade inside, LAPD spokesperson Lizeth Lomeli also confirmed.

Men dette skal nå være trukket tilbake av statsadvokaten i Los Angeles County, George Gascon. Dermed regnes angrepet som en misdemeanor, og angrepsmannen slipper tiltale.

Gascon’s office does not prosecute misdemeanors that occur in LA, the Los Angeles County District Attorney’s Office said in a Thursday statement.

Gascon er en av mange progressive statsadvokater som er finansiert av finansmogulen George Soros. Etter at han tiltrådte har kriminaliteten eksplodert i Los Angeles. Men Gascon er fornøyd med jobben, og skryter av alle sine «reformer».

Motivasjonen bak angrepet er ukjent, men de fleste antar at det kan ha noe å gjøre med at Dave Chappelle har vært utsatt for massive angrep fra transaktivister og woke-mobben, etter at han våget å vitse om transideologien.

Chappelle lot seg ikke pille på nesa, og returnerte umiddelbart til scenen og spøkte om at en «transmann» hadde kastet ham i bakken.

Vi vet ikke så mye om gjerningsmannen. Han skal ifølge enkelte kilder ha hatt en «hang up» på Dave Chappelle, og ga ut en raplåt med navnet Dave Chappelle i 2020. Andre påstår at han hadde mange transkjønnede venner. Så er det de som hevder at Lee var Trump-tilhenger.

Det er ikke så viktig. Det som er viktig, er at vi ser stadig flere eksempler på at ord og krenkelser oppfattes som like ille som vold. Som da Will Smith angrep Chris Rock på grunn av en vits.

Eller når muslimsk voldspøbel unnskyldes fordi å brenne en koran er like ille som drapsforsøk på politiet.

Farlig trend

Tom Slater er redaktør i Spiked Online, og mener dette er en farlig trend.

This is one of the most dangerous ideas of our time. For if you concede that jokes are violence, then some people will start to see violence as a legitimate response to jokes.

Etter at Chappelle havnet i søkelyset for dødssynden (å tulle med den overbeskyttede gruppen transkjønnede), arrangerte transaktivister en demonstrasjon mot Netflix. En av arrangørene kom med følgende uttalelse:

We are here today not because we don’t know how to take a joke. We’re here because we’re concerned that the jokes are taking lives.

To YouTube-komikere som møtte opp for å vise støtte til Chappelle ble fysisk angrepet av transaktivistene.

Two YouTube comics who showed up to show support for Chappelle – brandishing signs with such menacing slogans as ‘We like Dave’ and ‘Jokes are funny’ – had their signs broken and one had his head bounced off a concrete planter.

En av de evig krenkede rev til seg en av plakatene, brakk av håndtaket, ga pinnen tilbake til den ene komikeren, og skrek hysterisk: «He’s got a weapon!».

3. mai kunne en vits ha tatt liv, men det var altså komikeren som var målet for angrepet. Allikevel fortsetter woke-mobben å legge skylden på Chappelle.

Dave Chappelle criticised for joking that a “trans man” attacked him on stage, var overskriften i Independent. Avisen skriver også at Chris Rock var tilstede, og sistnevnte brukte også humor i situasjonen.

A video posted on TikTok showed Chris Rock then joining Chappelle on stage after security subdued the man and took him away. He could be heard asking “Was that Will Smith?” in reference to being slapped by the actor at the Oscars in March.

LGBT-nettstedet Pink News skrev: Dave Chappelle “made shameless trans-guy joke” after being attacked on stage.

På Twitter, hvor woke foreløpig dominerer fullstendig, var det en bruker som fikk oppmerksomhet for denne tweeten:

Slater er ikke særlig imponert over de som trekker paralleller mellom vitser og vold.

This is a kind of mania. Some people have become so obsessed with supposedly violent language that they are now almost blasé about actual violence.

Chappelle har aldri truet noen, han har aldri uttrykt hat eller oppfordret til vold. Han har bare gjort narr av de mest bisarre utslagene av den nye kjønnsideologien, som han tidligere har gjort med ulike rasemessige, seksuelle og sosiale grupper.

Med andre ord: Han har gjort jobben sin som komiker. Men i vår vidunderlige nye verden mener stadig flere at humor kan føre til vold, eller at humor faktisk er vold, hvis den rammer og latterliggjør feil folk.

Isaiah Lee, bildet er tatt for en tid tilbake. Skjermdump Instagram/Lee

‘Harm is not always physical’, is how one of his trans-activist detractors put it last year. ‘It’s psychological, it’s emotional. It happens in many different forms, and words hurt.’

Ord gjør vondt? Og silence is violence? Kan woke-gjengen bestemme seg?

De som man ikke kan kritisere eller fortelle vitser om, er gjerne de som har makten. Så det er faktisk ikke så langt unna sannheten å si: Vi ledes av skruller. I det minste ledes vi av folk som lytter til skruller.

Hvis man likestiller ord og ytringer man ikke liker med vold, så blir dialog helt umulig. Man kan ikke ha en produktiv dialog med folk og grupper som oppfører seg som tyranner, og tyr til vold hvis du ikke sier akkurat det de vil at du skal si.

De kan plapre om «hatprat» så mye de vil. Men hatprat er kun noe som eksisterer inne i hodet på den enkelte. Man kan faktisk velge å ignorere folk som sier noe du syns er slemt.

Man får ikke kreft av å bli fornærmet. Man blir ikke spedalsk av å føle seg krenket, som komikeren Steve Hughes så herlig formulerte det. Men dette var for godt over ti år siden. Det spørs om det hadde sluppet gjennom i dagens Woke Britain.

Comedians have always been at the sharp end of the fight for free speech. They push the bounds of acceptable thought, they step on the landmines so the rest of us don’t have to – the clichés abound because they’re basically true.

No wonder then that in our increasingly intolerant victimhood culture, telling jokes is once again becoming a risky business.

Stadig flere komikere nekter å besøke campus, siden dagens studentmiljø ødelegges av woke-mobben. De behøver ikke være i flertall, for med sin fanatisme og totale mangel på andre meninger enn de selv er indoktrinert i, så kan de ødelegge alle arrangementer ved hyling, skriking og andre aksjoner.

Og det verste er at ledelsen ved de fleste universitetene støtter mobben. Det lover virkelig ikke bra for akademia, som allerede er delvis rasert etter innføringen av pseudostudier som gender studies, black studies, white studies, latinx studies, women studies, queer studies – alt som slutter på «studies» – som i bunn og grunn kun handler om å lære seg gjeldende sjargong.

Før forsøkte akademia å skape dannede mennesker. Nå masseproduserer akademia rene papegøyer.

Les også:

Transkvinne slutter i Netflix, ble fornærmet av mørkhudet komiker

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.