I forbindelse med en artikkel om pedofili skrevet av undertegnede, ble det sitert fra en bloggpost skrevet av Trude Helen Hole. Dette gjaldt et innlegg på Holens blogg, tidligere publisert av Nettavisen, hvor Gunnar Tjomlid ble anklaget for å bagatellisere voldtekt av barn.

Gunnar Tjomlid reagerer på dette overfor Document. Når man sjekker litt nøye rundt saken er det liten tvil om at dette sitatet ikke burde vært tatt med i artikkelen.

Tjomlid skriver i en e-post til Document:

Tekstforfatter Marthinsen siterer fra Trude Helen Hole sin blogg. Denne bloggposten fra Hole er tidligere blitt slaktet fra ende til annen, og hun ble til slutt dumpet av Nettavisen som hun den gang samarbeidet med fordi tekstene hennes ikke holdt den journalistiske og presseetiske standard de kunne stå inne for.

Tjomlid påpeker at han aldri har tatt til orde for at det skal være tillatt å produsere pornografisk innhold som involverer barn. Nettavisen, som publiserte Holens blogg på sin forside, ble utsatt for sterk kritikk og måtte bryte samarbeidet med Holen. Dette var ukjent for meg, men jeg burde åpenbart undersøkt saken bedre. Her er forøvrig Tjomlids egen gjennomgang av saken.

Jeg har fjernet dette avsnittet fra min publiserte sak, og beklager med dette uten forbehold overfor Gunnar Tjomlid.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂