FrP-leder Siv Jensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB.

Hva var sannheten om helsetilstanden til IS-barnet? Dette vil FrP-leder Siv Jensen ha svar på under rettssaken mot IS-kvinnen. Mange mener dette har vært tåkelagt lenge nok.

Den såkalte IS-kvinnen ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) da hun landet i Norge for et drøyt år siden, og har vært siktet for terrordeltakelse siden. Nå er det endelig fremdrift i saken.

Påtalemyndigheten har ifølge NTB tatt ut tiltale mot kvinnen etter straffelovens bestemmelse om ulovlig deltakelse i en terrororganisasjon. Document omtalte dette fredag

Kvinnen har to norske barn. Deres helsetilstand var avgjørende for at norske myndigheter valgte å hente henne ut av al-Hol-Leiren i Syria i januar i fjor.

FrP-leder Siv Jensen har engasjert seg i saken, og mener at det nå endelig må avklares hva som var sannheten om den godt hemmeligholdte sykdommen barnet angivelig led av.

Mange har stilt spørsmål ved dette. Var historien om barnets sykdom et falsum, var tilstanden overdrevet, eller var barnet faktisk så sykt som det ble gitt inntrykk av? Siv Jensen vil ha svar.

VG skriver om Jensens syn på saken:

Kvinnen ble hentet fra Syria sammen med sine to barn i januar i fjor. Regjeringen besluttet å hente familien fordi kvinnens sønn var antatt alvorlig syk. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjering.

Ifølge VG forventer nå Jensen at rettssaken mot kvinnen gir opplysninger om hvor syk kvinnens sønn faktisk var.

– Det er fortsatt rart at vi ikke har fått vite hvor alvorlig helsetilstanden til denne gutten faktisk var, sier Jensen til VG.

– Helsetilstanden var jo beveggrunnen for at Høyre, KrF og Venstre ville hente moren hjem sammen med barna. De snakket mye om saken da, og dette er informasjon mange i Norge etterspør, utdyper hun.

Hun trekker frem at nettopp barnets sykdom var et hovedargument for at terroristmoren også ble hentet hjem.

For Siv Jensen er det derfor viktig at denne sykdommen tas opp under den kommende rettssaken:

– Jeg forventer at rettssaken mot kvinnen belyser om hun ble hentet til Norge på feil grunnlag, ved at vi får vite om guttens helsetilstand.

Jensen reagerer også på VGs opplysninger om at kvinnen kan få strafferabatt som følge av å ha gitt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en full forklaring.

– Det vil være lite tillitvekkende og svært umusikalsk dersom det gis strafferabatt til en som er tiltalt for terror.

Avslutningsvis spør VG om Jensen angrer på at hun trakk FrP ut av regjering på grunnlag av denne saken. Med tanke på den svake utviklingen partiet nå har i alle meningsmålinger, er spørsmålet utvilsomt relevant:

– Absolutt ikke. Dette var en beslutning de tre andre partiene i regjering tok, og som vi ikke kunne leve med. Det var flere saker, men dette var dråpen som fikk begeret til å renne over for oss.

Les også i Document: Advokat: – Ikke sikkert at IS-kvinnen får straff

 

Har du ennå ikke lese denne? 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Interessert i innvandringsspørsmål? 

Kjøp Halvor Foslis bok her!
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.