Frp-leder Siv Jensen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Frp-leder Siv Jensen reagerer sterkt på at folkerettsekspert Mads Harlem og Nils Christian Nordhus, IS-kvinnens advokat, vil hjelpe Røde Kors å hente enda flere IS-kvinner til Norge.

– Det er helt uaktuelt for FrP! Vi skal ikke hente IS-terrorister til Norge. Spørsmålet er hvor lenge regjeringen, med Høyre i spissen, holder stand. Med KrF og Venstre sin innflytelse på innvandringspolitikken er det grunn til å frykte det verste. De har jo allerede greid å ta inn én, og vi er redde for at det kan bli både to og flere, sier hun

Jensen sier hun har forståelse for Redd Barnas engasjement for barn som er ofre for foreldrenes valg. Noen foreldre har utsatt barna for barnemishandling når de har tatt dem til dette forferdelige terrorregimet, understreker hun. Det må være mulig å hjelpe og hente hjem de barna til Norge uten å hente flere IS-kvinner, mener Jensen.

I en replikkveksling med statsministeren i Stortinget tirsdag, etterlyste Jensen informasjon om tilstanden til IS-kvinnen og de to barna regjeringen hentet til Norge i januar.

– Jeg har ved flere anledninger det siste halvåret utfordret statsministeren til å gi oss svar på hva som har skjedd med IS-kvinnen og barna hennes. Det er den største mulige stillhet omkring dette både fra statsministeren og resten av regjeringen, til tross for at veldig mange lurer på nettopp hva som har skjedd. Derfor ville jeg nok en gang oppfordre statsministeren om å fortelle det norske folk hvordan situasjonen faktisk er for den hjemvendte IS-kvinnen og barna hennes, sier Jensen.

Statsministeren svarte at IS-kvinnen sitter varetektsfengslet, men at hun ikke har kjennskap til barnas helsetilstand eller noen andre opplysninger om deres situasjon, fordi dette er private opplysninger. Jensen er lite fornøyd med svaret.

– Jeg har stor respekt og forståelse for at man ønsker å skjerme barna, og det er selvsagt ikke slik at jeg mener at barn skal utleveres eller straffes for foreldrenes handlinger. Men i dette tilfellet var faktisk barnas helsetilstand selve grunnlaget for å hente en IS-kvinne til Norge. Helsetilstanden var på det tidspunktet uavklart, og jeg mener det er betimelig å spørre hvordan det står til nå. Det er nok mange flere enn FrP og jeg som lurer på akkurat det, sier hun.

– I januar satte Høyre, KrF og Venstre døren til Norge på gløtt for IS-terrorister da de hentet denne kvinnen. Det var dette som fikk begeret til å renne over for oss. FrP vil ikke være med på å hente folk til Norge som har vendt ryggen til, og kriget mot, alt det vi står for; som demokrati, like rettigheter og ytringsfrihet. IS har lemlestet, henrettet, holdt sexslaver og drevet krigføring av verste sort. Slike mennesker har ingenting å gjøre i landet vårt, fastslår Frp-lederen.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.