Statsadvokat Geir Evanger sier at helsetilstanden til den terrortiltalte kvinnens sønn ikke har noe å si for den kommende rettssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB

Den IS-tiltalte kvinnen og barna hennes ble hentet fra Syria på grunn av sønnens helsetilstand. Men helsa blir ikke en del av rettssaken mot kvinnen.

– Omstendighetene rundt hvordan hun kom hjem og hvorfor hun kom hjem, det vet jeg veldig lite om. Og det har ikke noen betydning for saken etter min oppfatning, sier statsadvokat Geir Evanger til NRK.

Han er aktor i rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for deltakelse i IS, som starter førstkommende mandag.

Regjeringen besluttet i fjor å hente familien hjem fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen. Flere i Frp har sagt at de håper at sykdommen blir en del av rettssaken.

Kvinnens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, sier at sønnens helsetilstand ikke er en naturlig del av rettssaken, og at det er lite trolig at kvinnen selv vil gå inn på opplysninger om sønnens helsetilstand.

– Det er dessuten et spørsmål man ikke kan gå inn på, all den tid det ikke er hennes sønn som er tiltalt. Hans helseopplysninger skal derfor selvsagt ikke komme ut i denne rettssaken, sier Nordhus.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.