Wuhans Institutt for virologi

Delegasjonen fra WHO som har fått slippe inn i Wuhan for å granske opprinnelsen til covid-19, fikk søndag besøke dyremarkedet i byen. Oppmerksomheten har flyttet seg fra dyremarkedet til senteret for virologisk forskning, som ligger ikke langt unna. AFP skriver «der det mistenkes at koronapandemien begynte på dyremarkedet». Er dette del av en avledning? Skal ikke delegasjonen besøke det virologiske senteret?

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte søndag markedet i Wuhan, der det mistenkes at koronapandemien begynte.

Teamet fikk kjøre gjennom sperringene rundt markedet, som har vært avsperret siden januar i fjor, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået AFP.

Formålet med besøket i den kinesiske byen er å undersøke hvordan koronapandemien oppsto. WHO-ekspertene begynte arbeidet i Wuhan for et par dager siden. (NTB-AFP

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.