Frankrikes president Emmanuel Macron under et møte med Rassemblement Nationals (RN) leder Marine Le Pen i Elysée-palasset i Paris den 6. februar 2019. Foto: Hamilton / Pool via abacapress.com / NTB.

En fransk meningsmåling utført av Harris Interactive som er offentliggjort søndag, viser at Marine Le Pen i øyeblikket ville få flest stemmer i første runde av et presidentvalg, med 26–27 prosents oppslutning.

President Emmanuel Macron ville følge hakk i hæl på Rassemblement Nationals (RN) leder med 24–25 prosent av stemmene. Begge kandidaters prosentandeler avhenger litt av hvem de andre kandidatene er, skriver Le Figaro.

Tredjeplassen på meningsmålingen inntas av Xavier Bertrand, som med sine 16 prosent er et godt stykke bak Le Pen og Macron.

15 måneder før neste presidentvalg i Frankrike tegner det altså til en repetisjon av forrige valg, der disse to dominerte – og Macron beseiret Le Pen i andre og avgjørende runde.

I 2017 var Macrons seiersmargin i andre valgrunde 66,1 prosent mot Le Pens 33,9 prosent.

Spørsmålet som reises, er altså hvilke sjanser Le Pen har til å ta igjen det klare forspranget som Macron fremdeles forventes å ha blant de andre kandidatenes tilhengere.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.