Søkemotoren DuckDuckGo når nye høyder. Foto: Skjermbilde fra nettleser 

«Privacy is cool», sier brukere av DuckDuckGo og det kan synes som om trenden brer seg. Mandag satte søkemotoren ny rekord med over 100 millioner søk på en dag, melder Zdnet.

Det 12 år gamle selskapet tar personvern og anonymitet på alvor, og skiller seg fra sine konkurrenter ved at de ikke samler inn informasjon om IP-adresse, nettleser, operativsystem, hvilke nettsider du besøker eller hvor du befinner deg. DuckDuckGo har heller ingen informasjonsfiltrering, skriver digi.no.

Veksten har tiltatt de to siste årene, men spesielt etter Agust 2020.

The achievement comes after a period of sustained growth the company has been seeing for the past two years, and especially since August 2020, when the search engine began seeing more than 2 billion search queries a month on a regular basis. The numbers are small in comparison to Google’s 5 billion daily search queries but it’s a positive sign that users are looking for alternatives, skriver Zdnet.

Søkemotoren har i gjennomsnitt rundt 90 millioner søk per dag, en økning fra 79 millioner i desember 2020.

Foto: Statistikk fra DuckDuckGo

I september 2020 installerte fire millioner brukere DuckDuckGos app.

Personvern trender  

Det er ikke bare DuckDuckGo som opplever enorm vekst. Både Signal and Telegram, to konkurrenter til Facebooks Messenger, har også meldt om massiv vekst den siste tiden.

Telegram annonserte mandag at de har nådd 500 millioner registrerte brukere. Serverne til Signal krasjet fredag etter millioner av nye brukere tok i bruk appen.

Begge meldingstjenestene merket en signifikant økning etter at Facebook annonserte at de vil blokkere tilgangen til meldingsapper WhatsApp:

Both spikes in new users for Signal and Telegram are a direct result of a major public relations snafu at Facebook after the company announced last week it would be blocking access to WhatsApp accounts unless users agreed to a new privacy policy that granted Facebook access to more WhatsApp user data, skriver Zdnet.

Det er ikke bare WhatsApp som er i hardt vær om dagen. Gruppen Coalition for a Safer Web legger press på Apple om å fjerne Telegram fra Appstore. Årsaken skal være at meldingstjenesten ikke modererer diskusjoner mellom brukerne og at brukerne fritt kan diskutere hendelsen på Capitol Hill 6.januar.

Pressgruppe vil ha Apple til å fjerne Telegram fra Appstore

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.